Terug naar overzicht

De beste seizoenen om de Verenigde Staten te bezoeken

Een reis naar de Verenigde Staten staat bij veel mensen op hun bucketlist en dat is niet zo vreemd. De Verenigde Staten is één van de meest diverse landen ter wereld, maar hier horen ook veel verschillende klimaten en landschappen bij. Daarom is het belangrijk om te weten welk seizoen het beste bij jouw reisplannen past. In dit artikel vind je een overzicht van de beste seizoenen wanneer je gaat vliegen naar de Verenigde Staten met Little America.

  • Foto door Enric Cruz López (Pexels)

Bloemen, festivals en stedentrips

De lente in de Verenigde Staten begint in maart en eindigt in juni. In deze periode komen de bloemen en bomen weer tot leven, wat zorgt voor prachtige landschappen. Naast het bewonderen van de natuur, zijn er ook veel festivals en evenementen, zoals het Coachella Music Festival in Californië en het Cherry Blossom Festival in Washington D.C. Daarnaast zijn stedentrips in de lente ook populair vanwege het aangename weer.

Strandvakanties en nationale parken

De zomer in de Verenigde Staten begint in juni en eindigt in september. Dit is de beste tijd voor strandvakanties aan de oost- en westkust van het land. Ook zijn de nationale parken, zoals Yellowstone en Grand Canyon, in deze periode goed te bezoeken vanwege het aangename weer. Vergeet ook niet om Independence Day te vieren op 4 juli, dit is een belangrijke feestdag in Amerika.

Kleurrijke natuur en outdoor-activiteiten

De herfst in de Verenigde Staten begint in september en eindigt in december. In deze periode veranderen de bladeren van kleur, wat zorgt voor prachtige landschappen. Dit is dan ook de perfecte tijd voor outdoor-activiteiten, zoals wandelen, fietsen en vissen. Daarnaast zijn er ook veel festivals en evenementen, zoals Halloween en Thanksgiving.

Wintersport en kerstmarkten

De winter in de Verenigde Staten begint in december en eindigt in maart. Dit is de beste tijd voor wintersport in staten als Colorado en Utah. Ook zijn er veel kerstmarkten en evenementen, zoals de Macy's Thanksgiving Day Parade in New York en het Winter Carnival in St. Paul. Vergeet niet om ook de Grand Canyon te bezoeken in de winter, wanneer het landschap bedekt is met sneeuw.

De beste reistijd naar de Verenigde Staten voor een ideale vakantie is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Of je nu van natuur, stedentrips, strandvakanties of wintersport houdt, er is altijd wel een seizoen dat past bij jouw reisplannen. Plan je reis goed van tevoren en ontdek de vele mogelijkheden die de Verenigde Staten te bieden heeft. In welk seizoen bezoek jij de Verenigde Staten?

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord