Terug naar overzicht

De wereld in een notendop: ontdek de Vendée

Je hoeft de wereld niet rond te reizen om adembenemende landschappen te bewonderen. In de Franse Vendée, ten zuiden van Bretagne aan de Atlantische kust, ontdek je een stukje Venetië, Canada, Californië en Andalusië. En dat op amper zeven uur rijden van Brussel!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De sfeer van Venetië in het moerasland Marais Poitevin

Niets is zo typisch voor Venetië als de gondelaars die je meenemen op een gezellige rondvaart door de stad. Maar wist je dat ook de Vendée een eigen stukje 'Venezia' in huis heeft? Het moerasgebied van Marais Poitevin telt 320 km bevaarbare kanalen en strekt zich uit over een gebied van 28.000 hectare. In plaats van charmante steegjes en imposante gebouwen bestaat het decor hier uit veel groen, tunnels en een indrukwekkende stilte.

Een stukje Ierland op het eiland Yeu

Schilderachtige haventjes, ongerepte baaien en kronkelende paadjes tussen rots en heide:  op het eiland Yeu (zo'n 17 kilometer van de Franse kust) waan je je zo op het karaktervolle Ierland. Geniet van een middag tussen de schapen, bewonder de werken van lokale kunstenaars en smul van ambachtelijke sorbet.

Canadese natuurpracht in het woud van Mervent-Vouvant

Een pittoresk samenspel van bos, water en granieten rotsen: ook dat is de Vendée. Het uitgestrekte woud van Mervent-Vouvant of de machtige gesteenten van 'Le Chaos de Piquet' vormen fascinerende landschappen waarin je je zo in Canada waant. 

Klein Californië in La Tranche-sur-Mer

De Californische kustlijn staat (terecht) bekend als een van de mooiste ter wereld. Zon, wind, golven: La Tranche-sur-Mer lijkt dan ook een stukje Klein Californië langs de Franse kust. Jard-sur-Mer pakt dan weer uit met prachtige okerkleurige rotsen. 

Een snuifje Andalusië in Noirmoutier

Warme zandstranden, zuiderse vegetatie en witte huizen met kleurrijke luiken: we zouden je vergeven mocht je denken dat Noirmoutier zich in het Spaanse Andalusië bevindt. Ga struinen in de smalle straatjes van de visserdorpjes zoals Le Vieil en bewonder de mooie oude landhuizen. Bij eb kan je de zee oversteken langs de Passage du Gois, een oversteek tussen het eiland en het vasteland. 

Meer weten?

De Vendée ligt aan de Atlantische kust en maakt deel uit van de regio Pays de la Loire. Het ligt op zo'n 750 kilometer van Brussel en is perfect te doen met de wagen of het vliegtuig (de luchthaven van Nantes is de beste optie). Het is een ideale regio voor wandelaars, fietsers en rustzoekers. Ook voor liefhebbers van watersport is de Vendée een geschikte vakantiebestemming.

Ook gebeten door de Vendée? Meer info vind je via www.vendee-tourisme.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord