De wereld onder je kerstboom: 10 leuke kerstcadeaus voor reizigers

Scroll naar beneden

Deze Kerst wordt er eentje om nooit meer te vergeten. Gelukkig (of net niet) kan de ‘Secret Santa’ of ouderwetser gezegd: ‘naampjes trekken’ wél nog doorgaan. Heb jij je schoonbroer, tante of verre neef getrokken en weet je écht niet wat dit jaar te kopen? Of gewoon zelf nood aan een (reis)cadeau? Wij lijsten tien superleuke kerstcadeaus voor echte globetrotters op. Meer inspiratie vind je trouwens in ons laatste Goodbye-nummer, dat sinds vorige week te koop is in de (kranten)winkels.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Gepersonaliseerde paspoorthoes

Droom alvast van een verre reis met deze gepersonaliseerde paspoorthoezen van Zazzle. Ze zijn gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen en gelamineerd met een laag vinyl. Daardoor zorgen ze ervoor dat je belangrijkste reisdocumenten veilig en intact blijven. Dit exemplaar is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, waar je je naam en initialen kan laten opdrukken. Op de website van Zazzle staan trouwens nog tientallen andere mooie ontwerpen.

Vanaf €23,90 per paspoorthoes, verkijgbaar via zazzle.be.

2. Campfire Survival cards

Met deze waterdichte speelkaarten wordt kamperen kinderspel. Op iedere kaart staat een handige tip of fun fact om gemakkelijk te overleven in de wildernis, zoals de verschillende soorten knopen of manieren om vuur te maken. De survival cards (ook gewone speelkaarten) zitten verpakt in een blikken doosje, ideaal om in je rugzak te steken. Let op: de tekst is in het Engels, niet geschikt dus voor de allerkleinsten.

€14,95, verkrijgbaar bij AS Adventure of via de website

3. Juweel

Het ideale cadeau voor een wereldreizigster die dit jaar niet verder is geraakt dan de Ardennen? Een prachtig juweel, zodat ze de wereld steeds binnen handbereik heeft! Onze favorieten zijn de gouden wereldbol van het merk Lucardi en de wereldkaart van My Jewellery. De kaart is verkrijgbaar in zilver en goud, allebei van roestvrij staal, de bol van Lucardi is gemaakt uit negen karaat goud en verkleurt dus niet.

Wereldbol Lucradi €69,99, verkrijgbaar via lucradi.be. Wereldkaart My Jewellery €19,95, verkijgbaar via my-jewellery.com.

4. Place to map

Op de website placetomap.com ontwerp je je eigen posters. Je kiest een bestemming ergens ter wereld: je lievelingsreis, de stad waar je enkele maanden gewoond hebt of de plek waar je je lief bent tegengekomen. De plattegrond van die plek lay-out je vervolgens naar keuze: staand of liggend, klassiek of retro, met of zonder straten, ... Wie wil, kan er ook foto’s aan toevoegen om de kaart nog persoonlijker te maken. Een echte eyecatcher in huis!

Vanaf €19, verkrijgbaar via placetomap.com.

5. Totebag

Opscheppen met alle coole plaatsen waar je al geweest bent? Dat kan op een stijlvolle manier met de totebags van Ik Wil Meer Reizen. Op de katoenen tassen staat een lege wereldkaart gedrukt, met een (textiel)stift kleur je de landen die je ooit bezocht hebt. Totebags zijn trouwens handig om mee te nemen in je valies: ze nemen weinig plaats in én je hebt altijd een extra tasje bij.

€9,95, verkrijgbaar via ikwilmeerreizen.nl.

6. Puzzel

Deze ‘Earth by Night’-puzzel van National Geographic telt maar liefst 1000 stukken en is dus een uitdagend cadeau voor iedere leeftijd. Eens de puzzel volledig gemaakt is, heb je trouwens een knappe wereldkaart die je kan inkaderen en ophangen. Wees er snel bij want de puzzels bestaan al sinds 2018 en worden niet meer geproduceerd, het zijn dus de laatste exemplaren die je in huis kan halen.

€18,95, verkrijgbaar via bol.com of de website van AS Adventure

7. Bucketlist boek

Van een waterpistoolgevecht tot uit een kokosnoot drinken: in dit boek staan 250 gekke en grappige to-do’s voor op reis. De bedoeling is om het boek mee in je valies te steken en zoveel mogelijk af te strepen terwijl je weg bent. Het leuke aan dit boek is dat je er ook foto’s kan bijplakken en dat er plaats is voorzien om je eigen bucketlist samen te stellen. Let the adventures begin!

€12,99, verkrijgbaar via uitgeverij Lannoo of in de boekhandel.

8. Travel Organisers

Inpakken (en uitpakken) wordt een stuk makkelijker met de travel organisers van Sunflake. De verschillende soorten zakjes en ‘cubes’ zorgen voor een overzichtelijke valies. De website staat trouwens vol handige reisitems in alle kleuren en formaten. Ook mini-reisflesjes, toiletzakken of cameratassen voor zowel avontuurlijke als zakenreizen vind je hier!

Set van 3 packing cubes vanaf €29,99, verkrijgbaar via sunflakes.nl.

9. Powerbank op zonne-energie

De echte avonturiers doe je een plezier met een powerbank op zonne-energie van Xtorm. Aan de hand van het mini-zonnepaneeltje kan de powerbank minstens twee keer een gsm opladen. Ook op minder zonnige plekken kan je de powerbank gebruiken, door hem via een usb-aansluiting op te laden. Daarnaast is de powerbank water- en schokbestendig én heeft hij een ingebouwde zaklamp.

€39, verkrijgbaar via de website van Xtorm.

10. Wereldbolbar

In deze wereldbol zit een drankenkast verscholen. De kaart is een exclusieve reproductie uit de 17e eeuw met tekeningen en plaatsnamen. Het Italiaanse merk Zoffoli maakt al meer dan 40 jaar 'barglobes'. Daarnaast ontwerpen ze ook strakke en moderne wereldbollen, voor ieder interieur wat wils dus! 

Vanaf €259, verkrijgbaar via zoffoli.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord