Terug naar overzicht

De wereld op je bord: 2x Arabisch koken

Stoofvlees met frietjes mag dan wel uitgeroepen zijn tot dé klassieker in de Vlaamse keuken, we lusten (gelukkig) ook exotischer. In deze reeks stellen we verschillende smaakmakende kookboeken aan je voor waarmee je de wereld bij jou in de keuken brengt. Vandaag richten we ons op de Arabische keuken!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De Perzische keuken - Yasmin Khan

Weinig plekken op aarde zijn zo mysterieus als de Perzische regio en jammer genoeg is ook de plaatselijke keuken nog een groot mysterie voor de meesten onder ons. Als het van Yasmin Khan afhangt, komt daar echter snel verandering in. De kok sprak haar Iraanse roots aan en haalde de sluier van de rijke Perzische keuken. Het resultaat is een verzameling van moderne, toegankelijke recepten zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Genoeg lekkers om duizend-en-een-nachten bij weg te dromen.

Bestel hier het boek via BOL.com.

TLV-Recepten en verhalen uit Tel Aviv - Jigal Krant

Tel Aviv is een van de meest hippe steden van het Midden-Oosten (en misschien wel ter wereld) aan het worden en is ook op culinair vlak een van de de up-and-coming plekjes. In TLV lees je alles over het uitgebreide street food-aanbod van de stad - denk falafel, choemoes en sabich - en kijk je binnen bij de beste restaurants, waar de chefs een spetterende mix van traditionele gerechten en buitenlandse invloeden serveren. Het resultaat is een verrassende, inventieve keuken zonder taboes.

Bestel hier het boek via BOL.com.

Recept: Bladerdeegtaartjes met frambozenspijs

Ingrediënten voor 10 taartjes:

200g blanke amandelen
200g fijne kristalsuiker
1 eetlepel oranjebloesemwater
snuifje zout
2 eieren, waarvan 1 losgeklopt
125g frambozen
10 plakjes roomboterbladerdeeg (12x12 cm)

Bereiding:

Maal amandelen met de suiker, het oranjebloesemwater, zout en 1 ei in de keukenmachine tot een kleverige bol. Werk in een kom de frambozen met je handen door de spijs. Probeer ze niet helemaal glad te kneden. Zet afgedekt weg in de ijskast totdat je de bladerdeegtaartjes gaat maken. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de bevroren plakjes bladerdeeg in de ijskast, zodat ze iets, maar niet te veel, ontdooien. Haal de plakjes bladerdeeg om de beurt tevoorschijn. Maak niet meer taartjes dan nodig, want vers zijn ze het lekkerst (ga uit van 1 per p2 personen, plus misschien wat extra voor de veelvraten). De spijs blijft zeker twee dagen goed in de ijskast. Snijd van alle zijden van de deegplakjes een smalle strook van 1 cm af. Plak die vervolgens weer aan de zijden van het bladerdeegvierkantje, zodat je een bakje krijgt. Druk de opstaande randen aan en snijd de hoeken bij. Bestrijk de randen met ei. Vul de bladerdeegbakjes met een laagje spijs en bak de taartjes in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Halveer de taartjes diagonaal en serveer lauwwarm met een laatste borrel.

Lees zeker ook

5 leuke adresjes in Tel Aviv

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord