Deze plekken mag je niet missen tijdens je rondreis door Costa Rica!

Scroll naar beneden

Geschreven met input van Sawadee.

Ga jij binnenkort op rondreis door Costa Rica? En wil je van tevoren inspiratie op doen zodat je zeker weet dat je geen mooie plekken overslaat? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je namelijk een aantal plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Kijk ook alvast voor meer inspiratie voor een rondreis in Costa Rica bij Sawadee.

Het magische Monteverde

Bijna elke reiziger die op rondreis is door Costa Rica neemt wel een bezoek aan het hoog in de bergen gelegen dorp Monteverde. Dit dorp staat bekend om zijn prachtige nevelwoud dat vaak verhult is in magische mist. In het bijzondere nevelwoud kun je maar liefst meer dan 400 vogelsoorten vinden en meer dan 3000(!) soorten planten. Het is dus zeker niet voor niets dat deze plek zo geliefd is bij natuur- en vogelliefhebbers. Je kunt ervoor kiezen om een mooie wandeling te maken door het nevelwoud of een kolibrietuin te bekijken. Mensen die van avontuur houden kunnen gaan ziplinen of een wandeling maken over de hangbruggen. Voor ieder is er wel wat leuks te doen in Monteverde!

Laat je verassen in La Fortuna

La Fortuna is ook een bestemming die zeker niet mag ontbreken op jouw lijstje! Aan de rand van het dorp bevindt zich de prachtige grote vulkaan ‘El Arenal’. Je kunt mooie wandelingen maken rondom de vulkaan. Verder kun je mooie watervallen bezichtigen en de prachtige flora en fauna ontdekken in de jungle. Ook hier kun je wandelen over hangbruggen en baden in de natuurlijke hotsprings.

Relax aan het strand bij Santa Teresa

Als je aan Costa Rica denkt, denk je natuurlijk ook aan prachtige stranden. La Fortuna en Monteverde liggen echter midden in het land en hebben geen stranden. Hiervoor zou je naar het strandplaatsje Santa Teresa kunnen gaan. Santa Teresa ligt op het schiereiland Nicoya en staat bekend om zijn prachtige stranden. Perfect voor een paar dagen relaxen aan het strand of voor de avonturier die er kan leren surfen. Breng een bezoek aan de stranden Playa Carmen, Playa Santa Teresa en Playa Hermosa en laat je verassen!

Bezoek Manuel Antonio National Park

Een van de plekken die je niet over kan slaan is het nationale park ‘Manuel Antonio’. Het is een van de meest bezochte parken in heel Costa Rica. In het park vind je niet alleen veel bijzondere dieren, maar ook een bijzonder strand. Zo kun je na een lange dag wandelen door het park een fijne duik in de zee nemen. Een avontuurlijke en relaxte plek om te bezoeken!

Hopelijk helpen deze hoogtepunten van Costa Rica jou om de perfecte rondreis samen te stellen. Zo kun je straks lekker genieten van de prachtige natuur en stranden in Costa Rica!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord