Terug naar overzicht

Dit zijn ze: de 9 reistrends voor dit najaar

Hoe gaan we dit najaar op reis? Glenaki Tourism Consultancy zocht het uit en ontdekte negen trends. Zo blijkt dat wintersportvakanties helemaal terug zijn van weggeweest en dat we er graag op uit trekken met vrienden en familie. Onze vakantie mag er dit jaar best een tikkeltje luxueus uitzien, zolang we maar flexibel kunnen boeken. Zitten ook in de lift: vakantiewoningen, gastronomische reizen, verrassende citytrips en workations.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Wintersport is helemaal terug

Bergen, sneeuw en sport: die combinatie hebben we ongelooflijk hard gemist. De boekingen voor wintersportvakanties gaan hard, specialist JOSK noemde augustus 2021 zelfs de beste boekingsmaand in 32 jaar tijd. In het Italiaanse Zuid-Tirol raken de hotels en appartementen dan weer stilaan volzet. De krokusvakantie en de eerste week van het paasverlof noteren een bezettingsgraad van bijna 100 procent. Opvallend: vooral de meest luxueuze hotels trekken veel toeristen aan. 

2. Kunnen enkel gevaccineerden nog reizen? 

Ben je gevaccineerd tegen COVID-19? Dan loopt je vakantie op wieltjes. Zo eisen o.a. cruisemaatschappijen Holland America Line en Seabourn dat hun passagiers volledig gevaccineerd zijn. In Frankrijk hebben de bezoekers dan weer een pass sanitaire nodig. In Italië buigen de wintersportgebieden zich nog volop over de kwestie. Het ziet er naar uit dat je wellicht enkel een skipas zult kunnen verkrijgen wanneer je volledig gevaccineerd bent of wanneer je hersteld bent van corona.

3. Exclusief, exclusiever, exclusiefst

We laten ons dit jaar graag in de watten leggen. En dat mag best wat kosten. De maiden cruise van het gloednieuwe expeditieschip Seabourn Venture is bijvoorbeeld al volledig uitverkocht, terwijl je voor de Owner Suite meer dan 30.000 euro neertelt. Ook de wereldcruise van 2023 is razend populair. Ethiopian Airlines ziet dat vooral exclusive bestemmingen zoals de Seychellen, Zanzibar, Namibië en Zuid-Afrika populair zijn. 

4. Verlof op? tijd voor een workation!

Heb je tegen de herfst geen verlofdagen meer over? Dan knijp je er tóch nog even tussenuit. Hoe? Dankzij de workation. De ontdekking van het thuiswerken en onze snelle internetverbindingen zorgen ervoor dat we onze taken zowat overal ter wereld kunnen uitvoeren. Een workation, eender waar ter werel, is goed voor de concentratie. ’s Avonds trek je je  wandelschoenen of - wanneer je dicht bij de kust zit - een zwempak aan en doe je energie op in de natuur. 

5. Flexibiliteit troef

We boeken graag met een gerust hart en kiezen massaal voor flexibele arrangementen. Meer dan ooit boeken we enkel nog een hotel, trein-, bus- of vliegreis, waarbij je ook gratis kunt annuleren én een volledige terugbetaling krijgt. Je weet maar nooit wanneer er plots een pandemie uitbreekt, hé?!

6. Vakantiewoningen lang op voorhand geboekt

Grote vakantiewoningen met extra features zijn erg in trek. Families willen zich volgende zomer verwennen met een villa mét bubbelbad, zwembad en onweerstaanbaar uitzicht. Bij Belvilla gaat het razendsne,  want verschillende topwoningen zijn al voor de hele zomer van 2022 uitverkocht. 

7. Citytrippen naar het ongekende

Citytrips zijn terug van weggeweest. Al kiezen we dit jaar voor minder bekende, gezellige steden, weg van de massa. Zo is Leiden populair bij onze landgenoten. Omwille van de grachten,  maar omwille van de verschillende musea. Ook de compacte Sloveense hoofdstad Ljubljana is in trek. In Frankrijk zien we dan weer meer Belgische bezoekers in Avignon en Le Mans. Je flaneert er tussen eeuwenoude monumenten en hippe hotspots. 

8. Met vrienden of familie

Na de vele lockdowns is het hoog tijd om terug volop te genieten van elkaars gezelschap. We boeken niet alleen samen met vrienden, maar ook met (oudere) familieleden. Op Gozo, het groene Maltese eilandje, zien ze een opmerkelijke stijging van de vraag naar grote farmhouses. Ook Slovenië wil een antwoord geven aan de groeiende vraag met een verbluffend aanbod van landgoederen en het idyllische Vendée heeft een speciaal aanbod van XXL-woningen voor 'les grands tribus'. 

9. Op culinair avontuur

Na een jaar boordevol afhaalmenu’s en online kookcursussen schuiven we graag terug aan tafel bij een gerenommeerde topchef. En dat doen we ook op vakantie. De Vaucluse ziet het aantal aanvragen voor 'truffeltoerisme' voor deze winter bijvoorbeeld enorm stijgen. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord