Eilandhoppen vanuit Athene

Scroll naar beneden

Wie droomt er niet van de Griekse eilanden? Zon, gastvrijheid, natuur, cultuur en lekker eten vullen het menu. Jenny en Mike combineerden het ultraluxueuze comfort en de eindeloze vrijheid van een Seabourn cruiseschip met sportieve uitdagingen. 

Met een goede vriendin, Jenny, ben ik in Athene geland om de Griekse eilanden te verkennen. Niet met de rugzak en een ferry, maar aan boord van de Seabourn Ovation, een luxueus boetiekhotel op het water. In de haven van Piraeus zien we hem al van ver schitteren, maar voordat we aan boord mogen, moeten we eerst het resultaat tonen van onze PCR-test, een QR-code inscannen en een sneltest afleggen. Veiligheid voor alles. 

Veilige cruises

Seabourn was de eerste rederij om in samenwerking met de Griekse minister voor Toerisme een veilige heropstart van de cruises uit te werken. De hele sector was door de wereldwijde coronacrisis aan banden gelegd. Seabourn kroop uit het dal en werkte een sanitair protocol uit voor een veilige cruisevakantie. Gasten moeten geen mondmasker dragen, de crew wel.

Een geslaagde aanpak, want in geen tijd zijn we aan boord. Onze koffers staan al klaar in onze suite waar we door Krystyna verwelkomd worden met een fles champagne. Bij valavond dineren we op het achterdek en zien we Athene steeds kleiner worden aan de horizon. De cruise is begonnen.

Patmos op eigen houtje

Een streepje licht dat door de gordijnen schijnt, maakt de vroege vogel in me wakker. Ik stap ons privéterras op en zie de eerste halte baden in het dieprode zonlicht: het eiland Patmos. In plaats van er op een bus te stappen, wagen we ons aan een sportieve challenge. Bij Seabourn krijg je immers de vrijheid om zelf te doen wat je leuk vindt. Andere passagiers kiezen misschien een groepsuitstap, wij opteren voor een wandeltocht op eigen houtje. Alles is mogelijk, zolang je maar tijdig terug aan boord bent.

We klimmen naar het Johannesklooster en naarmate we stijgen, worden we getrakteerd op een adembenemend zicht. Ons schip, de haven en de huisjes lijken wel een miniatuurwereld. Na vier kilometer puffen en zweten staan we aan de voet van het klooster, een Byzantijnse burcht uit de elfde eeuw met kloeke muren en een gepantserde poort.

Spierwitte gevels en Griekse lunch

Het echte genieten begint pas als Jenny en ik door de bijna lege straten van Chora slenteren. De steegjes hebben zich als spaghettislierten rond de burcht geslingerd en zijn opgesmukt met spierwitte gevels en weelderige paarse bougainvilles. We belonen onszelf met een Griekse lunch bij Jimmy’s Balcony. De obers toveren een halve liter Mythos, Griekse salade, tzatziki, gegrilde inktvis en soutzoukakia op onze tafel. 

Vanop het terras plannen we onze terugtocht heuvelafwaarts. Het wandelpad leidt ons langs witte kapelletjes, olijfgaarden en paarden. Een poging om via privédomein af te dalen wordt prompt bestraft met een pijnlijke beet van een insect. 

Terug aan boord van de Seabourn Ovation zakken we weg in de ligzetels op ons balkon en zien we Patmos langzaam maar zeker verdwijnen achter de horizon. Op naar het volgende eiland.

Praktisch

We vlogen naar Athene met Brussels Airlines en logeerden er in Hotel Fresh.

Ontdek alle Seabourn Cruises

Vanaf eind april 2022 starten de cruises naar de Griekse eilanden met de Seabourn Encore. Cruises duren 7 tot 21 dagen met geregeld aanlopen in Cyprus, Turkije of Israël. Seabourn is een ultraluxueus, all-inclusive cruiseproduct. Je vindt alle cruises op de website of bij je reisagent.

Neem voor meer informatie of om te reserveren gratis contact op met de reserveringsafdeling op 00800 1872 1872 of mail naar informatie@seabourn.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord