Terug naar overzicht

Ga wandelen in geheim Engeland

  • Mike Kipling

Simpele vraag: heb je ooit al van Tees Valley gehoord? Nee? Da's niet abnormaal, want deze streek in het noordoosten van Engeland is nog niet ontdekt door het grote publiek. Door de ongerepte natuur is het nochtans een ware topbestemming voor wandelaars en fietsers.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De outdoorliefhebber zal niets tekortkomen in de uitgestrekte, ruige natuur van Tees Valley. Wandelaars kunnen kiezen uit de vele prachtige paden langs de kust en over de glooiende heides die het landschap extra kleur geven. Kan je niet kiezen tussen de twee? Dan is de Cleveland Way iets voor jou. Deze 175 kilometer lange route loopt langs tal van wondermooie uitzichten op de kust, het platteland, kastelen, markten en vissersdorpjes. Langs de Teesdale Way (148 km) volg je dan weer een route langs River Tees.

Ook als fietser verveel je je hier geen seconde: route 14 brengt je over 142 kiilometer van Darlington via Middlesbrough en Hartlepool naar Durham. Langs een groot deel van deze route kom je bovendien geen auto's tegen en fiets je langs ongebruikte treinrails. 

Onderstaand filmpje laat je alvast even voorproeven van deze mooie streek. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Tees Valley, of breng een bezoekje aan de Fiets- en Wandelbeurs in Gent.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord