Genieten rondom het Louvre-Lens

Scroll naar beneden
Toerisme Pas-de-Calais

Net over de Franse grens ligt een streek vol kunst, cultuur, tradities en mooie steden. Arras, Lens, Béthune, Douai en Valenciennes zijn jouw bezoekje meer dan waard. Verrassende bezienswaardigheden, leuke events en diepgewortelde geschiedenis: dit stukje Noord-Frankrijk weet elke reiziger te bekoren.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Verbluffend museum

In het Louvre-Lens-museum ga je op stap door meer dan vijfduizend jaar kunstgeschiedenis en wandel je in een galerij met meer dan tweehonderd meesterwerken uit het Parijse Louvre. Een uniek concept!

Tradities, mensen en hun geschiedenis

De reuzen, het voetbal en de lokale brouwerijen maken de streek echt uniek. Met altijd een blik op de geschiedenis, zo getuigen ook herdenkingsplaatsen als Notre-Dame-de-Lorette en Vimy.

Mijnverhaal

De Louvre-Lens-streek was vroeger een echte mijnregio. De voormalige mijnsites zijn nu bezienswaardigheden: het historisch mijnmuseum in Lewarde is een niet te missen hotspot, en de terrils zijn nu omgetoverd tot natuur- en recreatiegebieden.

En verder…

De Louvre-Lens-streek is het hele jaar door het ontdekken waard. Zo wordt de kerstmarkt op de Grand’Place van Arras een van de mooiste van Noord-Frankrijk genoemd. En de streek heeft ook op culinair vlak veel te bieden: proef de lokale producten of ga heerlijk gastronomisch dineren. ’s Avonds geniet je na in een bijzondere logeerplek.

Meer weten?

Alle must sees in de Louvre-Lens-streek ontdek je via www.aroundlouvrelens.com

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord