Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf uittips om er een topweekend van te maken! 

1. Tweedehandsbeurs @Ciney

Van vrijdag tot en met zondag moet je in Ciney zijn voor een van de grootste tweedehandsbeurzen van ons land zijn. Ciney Puces & Antiquités wordt dit jaar al voor de 73e keer georganiseerd en vindt plaats in de Ciney Expo. De meer dan 400 internationale exposanten verkopen er meubilair, juwelen, kunst, servies en meer. 

Prijs: Een ticket voor zaterdag of zondag kost €7, voor vrijdag betaal je €9 en voor een heel weekend kost het €20.

2. Brussels Coffee Week @Brussel

Het is al sinds maandag Brussels Coffee Week in onze hoofdstad. De coffee scene is in Brussel relatief laat opengebloeid tegenover andere hippe steden als Gent en Amsterdam. Toch is Brussel ondertussen bezaaid met hippe koffiebarretjes. Om deze verschillende locaties in de kijker te zetten werden er deze week al verschillende workshops en lezingen georganiseerd. Op zondag vindt de laatste online lezing plaats over de toekomst van Speciality Coffee. Maar ook zonder evenement kan je alle deelnemende plaatsjes bezoeken en de Brusselse koffiecultuur ontdekken, je vindt ze allemaal op dit kaartje.

Prijs: Gratis

Door de nieuwe corona-maatregelen in Brussel moeten cafés en bars sluiten. De meeste coffeebars die deelenemen aan Brussels Coffee Week serveren ook eten en mogen daarom openblijven. Check op voorhand de website of facebookpagina voor openingsuren en updates!

3. Archeologiedagen @Vlaanderen

9, 10 en 11 oktober zijn het de archeologiedagen in Vlaanderen. Dan organiseren verschillende steden, gemeenten, provincies of andere instanties allerlei leuke activiteiten. Zo kan je in Herselt schatten zoeken met een metaaldetector, in Halle een workshop skelettenonderzoek volgen en in Oudenburg meer te weten komen over de lichaamsverzorging van de Romeinen. Op de website van de archeologiedagen vind je alvast een handig kaartje met alle evenementen dit weekend.

Prijs: Meestal gratis maar afhankelijk van activiteit

4. Afrika Filmfestival @Leuven

Van 9 tot 18 oktober gaat in Leuven het Afrika Filmfestival door. Met deze week willen de organisatoren de audiovisuele sector in Afrika onder de aandacht brengen en verder laten groeien. Interessante documentaires en films worden de hele week in verschillende Leuvense cinemazalen vertoond. Op vrijdagavond is Georges Kamanayo te gast om zijn film en autobiografie voor te stellen. De filmvoorstellingen moet je plaats wel op voorhand reserveren.

Prijs: Gratis

5. Lezing: Trans-Siberische spoorlijn @Trainworld Schaarbeek

Trainworld is altijd een goed idee voor een daguitstapje. Deze zaterdag is een bezoekje aan het treinmuseum in Schaarbeek extra de moeite waard. Om 13u30 geeft reisbegeleider Aad Engelfriet een lezing over de Trans-Siberische spoorlijn die van Moskou tot Peking loopt. De 9289 kilometerlange spoorlijn, en daarmee de langste ter wereld, brengt je langs adembenemend natuur, meters hoge bergen, prachtige meren en culturele steden. Aad legde de twaalfdaagse reis al twee keer af en vertelt er alles over tijdens zijn lezing. Daarbij is het ook het laatste weekend dat je naar de expo ‘Paul Delvaux. De man die van treinen hield’ kan gaan kijken.

Prijs: €5 voor de lezing, €12 voor een combiticket (lezing + museum)

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord