Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (25– 27 december 2020)!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Expo: Toetanchamon

In het station van Luik werd het graf van de bekendste farao nagemaakt zoals het bijna honderd jaar geleden werd ontdekt. De 250 voorwerpen die het graf vulden werden tot in het kleinste detail nagemaakt. Deze perfecte replica’s kan je hier van dichtbij bewonderen. Het was de Britse archeoloog Howard Carter die de tombe in 1922 ontdekte. Het is ook Carter die je een hele tentoonstelling lang volgt en die onderweg de nodige info geeft. De indrukwekkende tentoonstelling loopt nog tot 3 januari.

€15 voor volwassenen tijdens weekdagen, €17 in het weekend. Tickets en info via www.europaexpo.be.

2. Theater: Hetpaleis

Theaterzaal Hetpaleis in Antwerpen biedt deze kerstvakantie vier gratis online voorstellingen aan: Bangerik, Play!, Niets en King Lear. Die laatste brengt een stukje moderne Shakespeare tot in je woonkamer. Play! is dan weer een energieke dansvoorstelling waar zes dansers het schilderij Kinderspelen van Bruegel uitbeelden. www.hetpaleis.be

  • Kurt Van der Elst

3. Kids: theaterwandeling De vos … in het bos

Tijdens een theaterwandeling kom je onderweg QR-codes tegen die je een stukje theatervoorstelling tonen. De vos in het bos bestaat uit zes fragmenten en gaat over verschillende dieren die in het bos leven. De verhaaltjes zijn gebaseerd op fabels en sprookjes. De theaterwandeling gaat momenteel door op acht verschillende locaties: Lint, Brasschaat, Ronse, Aartselaar, Oud-Turnhout, Tervuren, Ranst en Kalmthout. www.uitmetvlieg.be

4. Expo: Real Bodies

Nog tot 21 februari moet je in het Sportpaleis zijn om nog eens heel veel échte mensen samen te zien. In de expo Real Bodies worden twintig lichamen en meer dan 200 anatomische voorwerpen tentoongesteld. In de laatste zaal, de Wünderkammer, vind je een privécollectie met onder andere de grootste verzameling penissen (!) ter wereld. Deze kamer is enkel toegestaan voor plus-zestienjarigen.

€15,50 voor volwassenen tijdens weekdagen, €17,50 in het weekend. Tickets en info via www.realbodies.be.

  • Real Bodies

5. Docu: Kutjaar

‘Dames en heren, dit is een kutjaar. Kutjaar, dat is wel een beetje een grof woord. Ja, en ik ga het nog eens zeggen: kutjaar!’ Met deze woorden van acteur Josse De Pauw start de eerste aflevering van de tweedelige docureeks van Canvas. Zes kunstenaars vertellen er over de impact van de coronacrisis op hun job en hoe ze daar creatief mee omspringen. De cultuursector is al bijna een volledig jaar op slot en daarmee een van de hardst getroffen sectoren van het land. Duizenden mensen hebben sinds maart geen werk meer, en toch blijven ze creëren!

Te herbekijken via vrtnu.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord