Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (8-11 januari 2021)!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

Film: Pieces of a Woman 

Pieces of a Woman vertelt het verhaal van het echtpaar Martha en Sean, wiens leven volledig ontspoort na een tragische thuisbevalling. Wat met de ongebruikte kinderkamer? Hoe en hoe lang hoor je te rouwen? Sleep je de vroedvrouw voor de rechter? En hoe pik je de draad weer op als koppel? De Hongaarse regisseur Mundruczó brengt met dit intens relatiedrama een verfilming van een klassiek toneelstuk, overgoten met een saus van verdriet, woede en frustraties.

Te bekijken op Netflix. 

2. Online concert: Happy 2021!

Het nieuwe jaar staat in de startblokken en dat viert het prestigieuze symfonieorkest Brussels Philharmonic naar jaarlijkse gewoonte met een muzikaal vuurwerk. Geniet vanuit je zetel van een sprankelend en bruisend nieuwjaarsconcert, met naast vaste waarde Johann Strauss twee grootmeesters uit de komische opera en operette: de heren Rossini en Offenbach. Tickets en info op brusselsphilharmonic.be.

3. Boek: Garage Rock 

De term Garage Rock verwijst deze keer niet naar het genre van jonge rockgroepjes in de garage van hun ouders. Wel naar de link tussen rockmuziek en de autocultuur, die sinds de jaren 50 onafscheidelijk zijn. Aan de hand van korte anekdotes wordt de voorliefde van rockmuzikanten voor chique auto’s uit de doeken gedaan. Een luchtig boek vol met interessante weetjes, exclusief artwork en foto’s van rocksterren én - jawel - hun auto’s. 

  • Garage Rock, Pieter Ryckaert (Waft Publishing, € 49,00) 

4. Kids: Op reis door Fabeltjesland 

Op reis door Fabeltjesland, pure nostalgie voor ouders en oneindig speelplezier voor de jongsten. De nieuwe tijdelijke expo in het Mechelse Speelgoedmuseum brengt de 52-jarige geschiedenis van de bekendste kinderserie uit de 20ste en 21ste eeuw, De Fabeltjeskrant. Bewonder de originele poppen uit het Grote Dierenbos van dichtbij, herbeleef de musical en animatiefilm, of neem deel aan de verschillende doe- en zoekopdrachten. Meer info op speelgoedmuseum.be

5. Podcast: Onland 

De spannende true crime-podcast Onland speelt zich af in een afgelegen gemeenschap in de Nederlandse Achterhoek, waar maker Joost Engelsberts zelf opgroeide. Het onheilspellende luisterverhaal begint als de 12-jarig Rinie Wielheesen, Engelsberts buurmeisje, op een koude en donkere winteravond wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gevat. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen - deze moord is het trauma van de  kleine gemeenschap in de Achterhoek. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord