Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (15 – 17 januari 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Film: Expedition Happiness

Felix en Mogli, een Duits koppel, zijn niet gelukkig met hun fancy leven in Berlijn. Ze besluiten om alles te verkopen en vertrekken naar New York. Daar kopen ze een oude typische schoolbus die ze ombouwen tot een loft op wielen. Zonder route of plan reizen ze door de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Hun hele reis en avonturen hebben ze gefilmd en zo ontstond Expedition Happiness. Of ze hun geluk ook gevonden hebben? Kijk vooral zelf. De film is eigenlijk een hele lange vlog die je instant doet wegdromen en bijna onmiddellijk aanzet om je zotte reisplannen te maken!

Te bekijken op Netflix

2. Kids: Tikipad @ Dendermonde

Sinds eind oktober vind je in Dendermonde het Tikipad. De speelse wandeling is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten en is zo’n 600 meter lang. Je volgt daarvoor de kabouterpaaltjes en trotseert allerlei hindernissen. Door verschillende opdrachten uit te voeren is het de bedoeling om alle kabouters, die na een storm zijn weggewaaid, terug te vinden. Leuk weetje: het pad werd volledige aangelegd door de redders van het lokale zwembad (waar de wandeling start). Daarvoor gebruikte ze zoveel mogelijk natuurlijk materialen en gerecycleerd hout.

Alle info en opdrachten via www.dendermonde.be.

3. Expo: Tim Walker: Wonderful Things @ C-Mine

Nog tot en met zondag 21 februari 2021 kan je in het Genkse C-Mine terecht voor een expositie van fotograaf Tim Walker. Walker staat vooral bekend voor zijn romantische en extravagante stijl en maakte vooral modeportretten. In de expo kan je 150 nieuwe werken bewonderen maar ook meer dan 100 oudere foto’s. De tentoonstelling loopt trouwens door een paar bijzondere ruimtes waardoor een bezoek nóg spectaculairder wordt. Voor kinderen tussen acht en twaalf jaar is er een speciale kijkwijzer ontwikkeld waarmee ze zelf op ontdekking kunnen gaan.

Meer info en tickets via www.c-mine.be.

4. Podcast: On-gezouten

Interesse in gezondheid? Onze collega’s van gezond.be brachten deze week al hun negende podcastaflevering uit, deze keer over voedingssupplementen. Samen met een diëtiste, apotheker, huisarts en marketeer van een voedingssupplement gaan ze na of voedingssupplementen nu hippe placebo’s zijn of hedendaagse supperpillen. In de vorige afleveringen van On-gezouten ging het onder andere al over onze vleesconsumptie, vruchtbaarheid, intermittent fasting en het coronavirus.

Alle afleveringen zijn te beluistern via Spotify.

 

5. Boek: Red de wereld in 365 dagen – Saartje en Elisabeth Van Houtte

Vind jij ecologie een ver-van-mijn-bedshow en ben je ervan overtuigd dat je niks kunt veranderen aan het uitsterven van bedreigde diersoorten, het kappen van het regenwoud en de stijging van de zeespiegel? Dan heb je het volgens Saartje en Elisabeth Van Houtte grondig mis. In hun nieuwe boek 'Red de wereld in 365 dagen' geven de zussen, wiens vader milieuwetenschapper is, tips om je voetafdruk te verkleinen. Ideaal voor iedereen die een groot of klein steentje wil bijdragen aan een betere wereld.

Vanaf vrijdag 15 januari in de winkelrekken, Horizon, € 22,99

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord