Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (27 – 29 februari 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Zuurstofschuld van Toine Heijmans

Het tweede boek van de Nederlandse journalist, columnist en schrijver Toine Heijmans ligt sinds deze week in de winkels. Toine, zelf gepassioneerde bergbeklimmer, vertelt het verhaal van twee vrienden, Walter en Lenny, die op weg zijn naar de top van de Himalaya. Ze willen graag geschiedenis schrijven, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Het aangrijpende verhaal laat je wegdromen naar prachtige uitzichten maar toont ook de pijnlijke eenzaamheid van alpinisten.

Uitgeverij Pluim, €22,50

2. Film: Wild Mongolia

Mongolië spreekt tot de verbeelding om vele redenen. Eén daarvan is de geografische ligging van het land. Mongolië is een van de hoogst gelegen landen ter wereld en ligt gemiddeld zo’n 1580 meter boven de zeespiegel, met toppen tot zelfs 4000 meter. Dit bergachtige landschap en het extreme klimaat zorgen voor unieke fenomenen. In de National Geographic-documentairereeks Wild Mongolia maak je kennis met de wilde dieren die ondere moeilijke omstandigheden in dit bijzondere land leven.

Aflevering 1/3 zaterdag 27 februari van 19u05 tot 20u op Canvas.

3. Kids: Het riolenmuseum @ Brussel

Krijg jij je kinderen niet altijd even gemakkelijk mee naar een museum? Dan is dit aparte museum het proberen waard. Het riolenmuseum in het centrum van Brussel neemt je namelijk mee de grond onder naar een échte (nog werkende) riool. In de twee zalen boven de grond leer je meer over de job van rioolwerkers, het belang van water in de stad en de geschiedenis van de riolen.

Open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 17u. Meer info en reserveren via sewermuseum.brussels.

 

4. Expo: Atlas Maior van Blaeu @ Sint-Niklaas

In het Mercatormuseum in Sint-Niklaas kan je nog tot en met 25 april terecht voor een prachtige tentoonstelling over de grootste, duurste en mooiste atlas ter wereld. Cartograaf Johan Blaeu bracht in 1662 de Atlas Maior op de markt. De elf verschillende boekdelen, die samen meer dan 3000 pagina’s vormen, werden voor het allereerst terug samengebracht. Tijdens de tentoonstelling kan je ieder detail van de kaarten bekijken op de haarscherpe vergrotingen én ontdek je hoe ze bijna vier eeuwen geleden tot stand kwamen.

Open op zaterdagen tussen 13u en 17u, zondag tussen 11u en 17u en van dinsdag tot vrijdag van 13u30 tot 17u. Meer info en reserveren via museasintniklaas.be.

 

Podcast: de Goede reispodcast

De Nederlandse radiozender BNR en reismagazine Columbus maken sinds 2019 samen een podcast over reizen. Intussen staan er al 21 afleveringen online waarin reisjournalist Geert Jan Hahn in gesprek gaat met andere wereldreizigers. Vanaf aflevering zeven sloeg de coronacrisis als een bom de toeristische sector in. In de afleveringen nadien heeft Geert het met zijn gasten over reizen in tijden van corona (en in de toekomst).

Beluister alle afleveringen via bnr.nl.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord