Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (23-25 april 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Verliefd op Europa van Roëll de Ram

Verliefd op Europa is het derde boek van fulltime reisblogster Roëll de Ram (die eerder al Backpackbestemmingen schreef in 2018 en Verliefd op Nederland in 2020). De Nederlandse is tevens de oprichtster van het online reismagazine We Are Travellers. In haar nieuwste boek, dat sinds deze week te koop is, lijst ze de mooiste plekken van ons continent op. Je ontdekt de leukste roadtrips, de meest bruisende steden, de rustigste natuurparken en tal van onontdekte parels. De ideale reisgids om je vakantie voor deze zomer alvast te plannen.

Uitgeverij Kosmos, €22,50

 

2. Film: MOOOV Festival

Eens iets anders zien dan een Amerikaanse actiefilm, een Engelse komedie of een Vlaamse thriller? MOOOV toont je nog tot en met 3 mei prachtige documentaires en films uit alle hoeken van de wereld. De missie van het online filmfestival? Op zoek gaan naar films en regisseurs die kwaliteit combineren met relevante inhouden. En die missie is volgens ons weer meer dan geslaagd! 

Meer info en tickets via mooov.be.

3. Expo: Look at us Now @ Leuven

De expo Look At Us Now is een verzameling audiovisuele installaties in de stad Leuven. Tien kunstenaars trekken de technologische vooruitgang in vraag, elk op zijn eigen manier. Je ervaart hun kunstwerken via klanken en beeldtaal. De expo is een samenwerking tussen And& Art Expo en het Stuk, het kunstcentrum in Leuven voor dans, beeld en geluid. De meeste werken vind je rond het gebouw van Stuk.

De expo is volledig gratis maar je moet je tijdslot wel reserveren. stuk.be

 

4. Kids: Erfgoeddag – de Nacht

Erfgoeddag is ieder jaar in april de hoogdag voor onze cultuur. Dit jaar wordt het evenement al voor de twintigste keer georganiseerd. Dat viert de organisatie met een speciale editie, die volledig in het teken staat van ‘De Nacht’. Op zaterdag 24 en zondag 25 april worden er overal in België rondleidingen, infomomenten en wandelingen georganiseerd. Via het interactieve kaartje op de website vind je alle activiteiten in jouw buurt.

Alle info en activiteiten op erfgoeddag.be.

Boek: Het geschenk van de Wildernis - ELLI H. RADINGER

Eén voordeel van de coronacrisis? We zijn de natuur en onze aarde terug meer beginnen te appreciëren. Natuuronderzoeker en wolvenexpert Elli H. Radinger vertelt je in haar nieuwste boek Het geschenk van de Wildernis de gekste verhalen die de ongerepte natuur voor ons verborgen houdt. Zo leert ze je meer over bizons, grizzlyberen, coyotes en walvissen, maar ook over de Navayo-indianen en de sterren.

Bruna Uitgevers, €20,99

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord