Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • © Regionaal landschap Haspengouw en Voeren vzw

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (11 - 13 juni)!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Expo: Order of Operations @ Brussel

Het Paleis voor Schone Kunsten Bozar startte deze week met een nieuwe expositie voor alle kunst- en wiskundeliefhebbers. Vreemde combinatie? In deze bijzondere expo vloeien ze perfect samen op verschillende fascinerende manieren, waaronder beeldhouwkunst, technologie, pedagogie, geluidskunst, digitale kunst en creatief coderen. Je ontdekt er dat kunst en wiskunde wel degelijk een invloed  op elkaar kunnen hebben. Wie weet zie je het abstracte wiskunde na je bezoek op een totaal andere manier.  

Gratis toegang. tickets en info via bozar.be.

 

2. Podcast: Where should we begin - Esther Perel

De Belgische psychotherapeut, auteur en spreker Esther Perel laat  je niet onbewogen. Misschien ken je haar wel van haar bekende Ted Talks met meer dan dertig miljoen views? Of van haar bestseller Liefde in verhouding? Haar kennis, gedrevenheid en de wil om (voornamelijk) koppels te helpen met hun problemen, is fascinerend. Deze unieke podcast bestaat uit therapiesessies met intieme, persoonlijke en details van conflicten en relaties . Nooit eerder kreeg je de kans om therapiesessies van zo dicht bij te wonen. Wist je trouwens dat Esther Perel in oktober naar ons land komt? Het zijn onze collega's van Newsweek die haar uitnodigden om in de Antwerpse Stadsschouwburg meer te komen vertellen over relaties. Tickets en info daarover vind je op detoekomstvan.be.

Alle podcastafleveringen kun je beluisteren op whereshouldwebegin.estherperel.com.

3. Event: ReCreëren @ Antwerpen

Kun jij ook wat culturele vitamines gebruiken?  Het mobiel openluchttheater of ook wel 'Een open podium in de stad vòòr de stad' genoemd, organiseert op zaterdag 12 juni het evenement ReCreëren. Waarom jij daar naar toe moét? Het belooft een zonnige avond vol muziek, zang, dans, poëzie, mode en kunst te worden. De poëzie wordt voorzien door de Verhalenwerf, de modeshows door Gambelant en Ietstof en de muziek, zang en dans door bijzondere namen waaronder Amorika, Kleurenpalet, FeijooCaro, Rubén Arevalo en nog vele anderen. Bovendien worden er ook doorlopende doe-activiteiten georganiseerd zodat jij (en de kinderen) zich geen moment vervelen. Reserveren dus!

Meer info en tickets via www.decarrousel.org.

 

4. Boek: De BBQ-Atlas van Julius Jaspers

Yes, de zon is weer volledig terug van weg geweest. Dat betekent één ding: de barbecue tevoorschijn halen, een cocktail erbij en zo een instant vakantiegevoel krijgen! Met deze atlas ontdek je hoe er elders ter wereld gebarbecued wordt. De 150 recepten voeren je mee van Australië tot Zuid-Afrika. Smakelijk!

Carrera Culinair, €35

 

5. KIDS: De Belevingsboomgaarden

De belevingsboomgaarden, opgericht door het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, zijn drie verschillende buitenplekken waar jij kunt genieten van het mooie weer en waar je kinderen kunnen spelen en ravotten. Je vindt er mooiste picknickplekken, een belevingspad, barbecuemogelijkheden, een bewegwijzerd wandelpad met fruitweetjes, ludieke speelelementen, klautertoestellen, wilgenhutjes en zoveel meer. En dat allemaal middenin een prachtige omgeving vol natuur! 

Meer info over de belevingsboomgaarden via belevingsboomgaard.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord