Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (13 - 15 augustus 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: surf & stay

Reis- en architectuurjournalist Veerle Helsen reisde in 2018 solo langs de surfkusten van Spanje en Portugal. In het boek Suf & Stay verzamelt ze de leukst adresjes en beste surfspots in zeven Europese regio’s: Cornwall, West-Vlaanderen, Zuid-Bretagne, Frans-Baskenland, Cantabrië, Tenerife en Alentejo. Ook voor niet-surfers is dit boek trouwens een handige reisgids langs de mooiste kusten van ons continent!

Lannoo, €39,99

 

2. Kids: Ketnet Zomerzoektocht @ Roeselare

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus strijkt Ketnet neer in het West-Vlaamse Roeselare. De zoektocht door de stad loodst je langs vijf plekken waar steeds iets nieuws te beleven valt; van een hoogte- en hindernissenparcours tot een fotohok en hinkstapspel. Ook voor de mini-ketnetters valt er wat te beleven want in de junior-zone is er een Bumba-sprinkasteel en knutseltafels.

Gratis maar reserveren is verplicht. Meer info via visitroeselare.be.

3. Expo: The line @ Ingooigem

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de grote Vlaamse schrijver Stijn Streuvels werd geboren. En dat wordt deze zomer gevierd in het authentiek bewaarde huis van Streuvels, het Lijsternest in Ingooigem (West-Vlaanderen). Wat velen niet weten is dat Streuvels naast schrijver ook een uitstekende fotograaf was. Het is dus niet voor niets dat het de gerenommeerde fotografe Bieke Depoorter is die een ode brengt aan Streuvels. Dat doet ze samen met schrijver Gideon Jacobs aan de hand van audio, tekst, foto’s en video’s.

Nog tot 30 september. Een standaardticket kost €3, info en tickets via letterenhuis.be.

4. Film: The great Gatsby

The Great Gatsby is zo’n klassieker die je gewoon gezien moét hebben. Is dat bij jou nog niet het geval? Dat breng je daar dit weekend best verandering in. De film vertelt het verhaal van de rijke Jay Gatsby (ijzersterk gespeeld door Leonardi DiCaprio) die met zijn luxueuze feestjes Daisy, de liefde van zijn leven, hoopt tegen te komen. Daisy is echter getrouwd met een andere rijke man maar de twee beginnen een affaire die op een tragische wijze eindigt.  

Zaterdag 14 augustus van 20u05 tot 22u40 op Play4.

5. Online: Printlife@Home

Printlife@Home is een unieke online fototentoonstelling georganiseerd door het cameramerk Fujifilm. Het leuke aan deze expo? Je kunt ook zelf deelnemen! Iedere week komt er een nieuw thema online, upload je eigen foto die past binnen het thema en maak zo kans om prijzen te winnen. Ook foto’s die je met je smartphone genomen hebt mogen gedeeld worden.

Nog tot 5 december, meer info via fujifilm-printlife.eu.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord