Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (3 - 5 september 2021)!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Boek: More Ugly Belgian Houses

Dat we in België niet bekendstaan om onze pareltjes van huizen is ook Kortrijkzaan Hannes Coudenys niet ontgaan. Hij besloot ze te bundelen in het boek Ugly Belgian Houses. Nu brengt hij, tien jaar na de eerste editie, More Ugly Belgian Houses uit. De insteek is dezelfde: lelijke huizen en gevatte commentaar. 

Borgerhoff & Lamberigts, €22,99

 

2. Buiten: Picknicken in de Fruit Valley

In Sint-Truiden kun je zaterdag gaan picknicken in de Fruit Valley. Het enige wat je moet meenemen is zonnecrème, want je picknickmand en dekentje kun je op voorhand bestellen. Denk aan: versgebakken broodjes, salade, Italiaanse penne, olijven, yoghurt en fruit. Ook de kinderen krijgen hun eigen picknick en eventuele dieetwensen kun je doorgeven. Wil je iets anders drinken dan water of fruitsap, dan kun je dit ter plaatse bestellen. Er wordt gezorgd voor een streepje muziek en indien de weergoden minder goed gezind zijn, is er ook een mogelijkheid voor een overdekte picknick. Reserveren kan via de website.

 

3. Mode: Openingsweekend MoMu Antwerpen

Na drie jaar opent het Antwerpse ModeMuseum weer haar deuren met maar liefst drie nieuwe expo’s. Tijdens het openingsweekend kun je deelnemen aan gratis workshops en het museum vrij of met een gids verkennen. Verder zal het MoMu ook de start geven van het stadsfestival Mode 2.021. Tot en met januari 2022 worden er in heel Antwerpen tal van evenementen georganiseerd rond mode. Voor info en tickets kan je terecht op de website.

 

4. Festival: Ampere Open Air

Dansen en lekker eten, als dat niet dé perfecte combinatie is. Op zondag 5 september kun je de beentjes gaan losschudden op het Ampere Open Air-festival in Antwerpen. Ideaal om de zomer in schoonheid af te sluiten, in het gezelschap van onder andere The Subs, Dave Clarke en Eagl. Ook fijnproevers komen er aan hun trekken. Zo kun je lekker dineren met een menu van Seppe Nobels en Kwinten Albertijn. Meer informatie vind je hier.

 

5. Eten: Streekproductenmarkt in Oostende

In Oostende kun je dit weekend gaan proeven van streekproducten op de streekproductenmarkt op 'het schoonste terras van Oostende'. Voor niet-Oostendenaren, dit ligt tussen het Prinses Clementina- en Prinses Stefanieplein. Daarnaast krijg je er ook nog eens het verhaal achter de producten te horen, zodat je niet alleen lekker gegeten zult hebben, maar ook iets hebt bijgeleerd. Er is voor ieder wat wils: vleesliefhebbers kunnen deelnemen aan een pensenproeverij, terwijl zoetekauwen kunnen genieten van Limburgse vlaai. Laat het smaken!

Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11u tot 18u.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord