Terug naar overzicht

Hello weekend!

  • Stijn Van de Voorde

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (17 - 19 september 2021)!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Boek: Guinness World Records 2022

Misschien heb je er zelf wel eens over nagedacht om een record te verbreken. Het Guinness World Records boek van 2022 kan je daarbij op weg helpen. Het boek bevat meer dan duizend records. Als thema werd er dit jaar gekozen voor 'Bescherm onze aarde'. Recordhouders die duurzaam proberen te leven passeren de revue. Ook België is vertegenwoordigd, zo hebben we het record op de hoogste stapel wafels. #proud 

De Fontein, € 25

 

2. Theater: For Those About to Rock I Salute You 

For Those About to Rock I Salute You is de nieuwe theatertour van Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde. De theatershow bestaat uit muziek (uiteraard), maar ook uit exclusieve beelden en verhalen over zijn muzikale helden. Door de coronacrisis moest de show onderbroken worden, maar nu is Stijn dus helemaal klaar om er opnieuw in te vliegen. 

Data van 17 september 2021 tot 15 januari 2022, klik hier voor info en tickets.

 

3. Event: Maand van de Lambiek 

Het Lambiekbier bestaat al meer dan 300 jaar en kan uitsluitend in het Pajottenland en de Zennevallei gemaakt worden. Toerisme Vlaams-Brabant organiseert daarom een heuse maand van de Lambiek. Gedurende vijf themaweekends kun je brouwerijen bezoeken en de 'champagne van de bieren' degusteren in verschillende cafés. Ga zeker eens langs bij brouwerij en café Den Herberg in Buizingen. In de kleine familiebrouwerij worden de lekkerste lokale bieren gebrouwen, en sinds kort kan je er ook ook hun eigen Geuze en Lambiek (natuurlijk) drinken. 

Van 18 september tot 17 oktober, kijk op de website voor meer informatie.

 

4. Buiten: Autoloze zondag

Zondag 19 september is het ideale moment om je auto een dagje thuis te laten. Na een jaar over te slaan is het weer tijd voor autoloze zondag. In Brussel kun je op verschillende plaatsen terecht voor leuke activiteiten. Zo is er het feest van folklore waarbij er verschillende animaties zijn op de Grote Markt en rond het standbeeld van Manneken Pis. In Gent kun je in het Zuidpark gaan picknicken of een ritje maken in het reuzenrad. En ook in andere grootsteden wordt autoloze zondag goed gevierd. 

Meer info over activiteiten in Brussel vind je hier. Voor Gent moet je hier zijn.

 

5. Cultuur: STUK START

Na 18 maanden opent STUK in Leuven terug haar deuren voor het grote publiek. En dat doet het kunstencentrum niet onopgemerkt. Je kunt er vrijdag gaan genieten van dans, kunst, film en geluid. De ideale manier om het weekend goed te beginnen.

Tickets zijn €10 en te verkijgen via de website.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord