Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (8 - 10 oktober 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Met mes & stokjes

Met mes & stokjes is hét kookboek voor iedereen die de wereld in huis wil halen. Het boek telt maar liefst 70 internationale recepten voor als het eens iets anders mag zijn. Extra handig zijn de haalbare boodschappenlijstjes!

Thomas Rap, € 35

 

2. Kids: Archeologiedagen

Bij archeologie denken we nogal snel aan Egyptische piramides en Maya-tempels, maar ook dichter bij huis, onder onze eigen voeten, ligt er een schat aan geschiedenis. Met de Archeologiedagen willen Forum Vlaamse Archeologie en de Vlaamse Provincies ons verleden en voorouders in de kijker zetten. Dit weekend worden er overal in Vlaanderen leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten georganiseerd voor jong én oud.

Meer info en een handig overzichtskaartje van alle activiteiten vind je hier.

 

3. Film: Parasite

Parasite is een Zuid-Koreaanse film uit 2019 die heel wat prijzen in de wacht sleepte, waaronder vier Oscars en de Gouden Palm in Cannes. De film vertelt het verhaal van een gezin in geldnood dat via valse diploma’s voor een rijke familie kan beginnen werken. Ze doen alsof ze elkaar niet kennen en beliegen zo een tijd lang de familie waarvoor ze werken. Wanneer een oud-personeelslid hierachter komt, breekt de hel los en escaleert de situatie met een fataal einde.

Zaterdag 9 oktober van 23u05 tot 01u05 op NPO2.

4. Event: Boekenmarkt @ Tielt

Uitgeverij Lannoo organiseert ieder jaar enkele boekenmarkten op verschillende locaties in België. Dit weekend kun je terecht in Tielt om boeken te scoren met kortingen tot wel -70%. Je vindt er kunst- en interieurboeken, kinder- en jeugdboeken, literatuur, romans, thrillers, reisgidsen, culinaire boeken en non-fictie. Daarnaast worden er ook strips, geschenkartikelen, wenskaarten, rugzakken en schoolmateriaal verkocht. Geen nood als je er dit weekend niet kan bij zijn want in november staan er ook nog boekenmarkten in Kortrijk, Sint-Niklaas, Brussel en Torhout op de planning.

Meer info en toekomstige data via lannoo.be/nl/boekenmarkt.

5. Podcast: De schaduw van Dutroux

Echt luchtig kun je de nieuwe podcastreeks van De Standaard en NRC niet noemen. Vijfentwintig jaar na de verschrikkelijke feiten gaan journalisten Gabriella Adèr en Anouk van Kampen op zoek naar de invloed die de zaak Dutroux op ons land heeft gehad. In de afleveringen komen onder andere ook psychiater Dirk De Wachter, voormalig minister van Justitie Marc Verwilghen en justitiejournalist Mark Eeckhaut meer vertellen over het nationaal trauma.

Drie van de vijf afleveringen kun je al beluisteren via standaard.be. Aflevering vier en vijf verschijnen op 13 en 20 oktober. Alle interessante podcast van De Standaard zitten trouwens verzameld in de app DS Podcast.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord