Terug naar overzicht

Hello weekend!

  • December Dance

    Phile Deprez

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (3 -5 december 2021)!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. festival: December dance @Brugge

In het concertgebouw in Brugge kun je nog tot 12 december naar de hoogmis van de hedendaagse dans. Op het programma staan onder andere dansvoorstellingen van nationale én internationale choreografen, maar ook lezingen en debatten. Tijdens deze editie richten de organisatoren hun blik op de wereld die ons omringt én ook razendsnel verandert. Choreografen proberen deze ontwikkelingen mee te nemen op een verrassende, aangrijpende en inspirerende manier.

Meer informatie en tickets op concertgebouwbrugge.be.

 

2. Theater: Kerstmagie @ het kasteel

Ja, we zijn hier op de redactie al helemaal in kerstsfeer. Heb jij ook zin in een portie kerstmagie, dan kun je terecht in tien kastelen in verschillende steden, waaronder: Huldenberg, Aarschot en Sint-Truiden. Jong en oud kunnen genieten van een betoverend kerstspektakel in het kasteel. Je komt in een spannende zoektocht terecht met lichteffecten en muziek. Lukt het jou om het mysterie van de kerstman en de 'twinkelings' op te lossen?

Kinderen onder de 5 jaar zijn gratis, anderen betalen €15,95. Nog tot 26 december. Info en tickets op kerstmagie.be.

 

3. Expo: Masculinities @ Antwerpen

In het Fotomuseum wordt Masculinities: Liberation through Photography geëxposeerd. De expo toont hoe mannelijkheid van de jaren '60 tot nu wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. Meer dan vijftig internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers werkten hieraan mee. De tentoonstelling stelt maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie en pleit voor meerdere vormen van mannelijkheid. Thema's die aan bod komen zijn: queer identiteit, macht en patriarchaat, het zwarte lichaam, vaderschap etc. 

Nog tot 13 maart 2022. Meer informatie op fomu.be.

 

4. boek: BIG BANG

De kosmos fascineert ons al duizenden jaren. Want hoe is het heelal ontstaan en zal het ooit eindigen? Deze vragen zijn niet enkel interessant voor wetenschappers, maar ook voor kunstenaars. In dit boek worden wetenschappers en kunstenaars samengebracht om hun kijk te geven op dit onderwerp. 

Uitgeverij Hannibalbooks, €55 

 

5. Film: Bohemian Rhapsody @ één

Zaterdagavond kun je op Eén kijken naar Bohemian Rhapsody, over Queen. Naast het feit dat de film absoluut de moeite waard is, heb je ook een excuus om meer dan twee uur lang mee te zingen met de grootste kleppers van de Britse rockband. De film werd genomineerd voor vijf Oscars en won er vier. Met onder anderen Rami Malek als Freddie Mercury. 

Zaterdagavond op Eén om 21:25

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord