Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (5 -7 augustus 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Euromarkt @ Sint-Niklaas

Wist je dat Sint-Niklaas de grootste Grote Markt van ons land heeft? Die is maar liefst 32.000 vierkante meter of 3,2 hectare groot. Dit weekend staat dat enorme plein vol marktkramers uit verschillende Europese landen die elk hun eigen specialiteit meenemen. Behalve vanalles kopen, kun je er ook naar live concerten gaan luisteren. Sfeer gegarandeerd! 

Meer info via ontdeksintniklaas.be.

 

2. Kids: LEGO® discovery Center @ Brussel

Sinds eind juni heeft Brussel er een spectaculaire kinderattractie bij: het LEGO® Discovery Center. In het shoppingcenter Docks Bruxsel vind je nu meer dan 3.000 vierkante meter aan bouw- en speelplezier. Het LDC is opgedeeld in twaalf zones; van bouwavonturen, 4D Bioscoop tot een interactieve ride en LEGO® café. 

LDC is alle dagen open van maandag tot en met zondag. Tickets zijn beschikbaar vanaf €22,95 per persoon. Meer info en tickets via legodiscoverycentre.com.

3. Expo: Het fantastische carnaval van Rio @ Kasteel van Beloeil

Nog tot het einde van deze maand kun je in het prachtige kasteel van Beloeil naar een tentoostelling over het wereldbekende carnaval in Rio. Je ontdekt er meer dan 30 luxueuze kostuums van een van de grootste sambascholen van Rio de Janeiro, waaronder 10 exclusieve, nooit eerder vertoonde exemplaren. Het unieke handwerk kun je van dichtbij bewonderd. Een bezoek aan het kasteel is het hele jaar door de moeite, nu nog een beetje meer want het contrast tussen het historische interieur en de kleurrijke kledij zorgt voor iets magisch. 

Een standaardticket kost €15, voor kinderen tussen 6 tot 12 jaar betaal je €7,50, kinderen jonger dan 6 jaar mogen de tentoonstelling en het kasteel gratis bezoeken. Meer info via chateaudebeloeil.com.

 

4. Boek: TIME TO MOMO HIPSTE WIJKEN VAN EUROPA

Sinds vorige week ligt er een nieuwe 'time to momo'-reisgids in de winkels. In deze gids lees je de niet-te-missen plekken in tien hippe wijken, getipt door 'time to momo'-locals. Zij weten als geen ander waar je écht naartoe moet als je op stedentrip gaat. Denk bijvoorbeeld aan design shoppen bij lokale ontwerpers in upcoming wijken, op het terras een huisgebrouwen biertje drinken of restaurants ontdekken die alleen bekend zijn bij de locals. Aanrader!

Uitgeverij Mo'media, €17,99

 

5. Expo: mijnzondag @ Beringen

Deze zondag heb je de unieke kans om een bezoek te brengen aan de mijnsite van Beringen. Tijdens deze uitstap ontdek je in een kleine groep en onder begeleiding van een gids talrijke ruimtes in de historische gebouwen, die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Je bezoekt bijvoorbeeld de plek waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen, waar ze elkaars rug wasten, … In 2020 werd het aanbod uitgebreid met een tocht doorheen de plannenzaal, rapportenzaal, reddingszaal en het bureau van de directeur. Sfeervol, authentiek en onvergetelijk. De meeste gidsen zijn trouwens ex-mijnwerkers, die alles nog beter kunnen uitleggen.

Meer info via visitberingen.be. Andere mijnzondagen dit jaar zijn op 28 augustus, 2 oktober en 6 november.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord