Terug naar overzicht

Helsinki: praktische info

Praktische info voor je trip naar Helsinki!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Transport

Finnair en Brussels Airlines bieden vanaf Brussel dagelijks vluchten aan naar Helsinki vanaf respectievelijk € 270 en € 119. Meer info via www.finnair.com en www.brusselsairlines.com.

Om van de luchthaven naar het stadscentrum te gaan, heb je verschillende opties. Treinlijnen I en P rijden op en af tussen de luchthaven en hartje Helsinki. De reistijd bedraagt hier ongeveer een half uur. Voor een ticket betaal je amper € 5,50 per persoon.

De Finnair City Bus vertrekt elke 20 minuten naar het centrum van de stad. Ook met de bus geraak je in ongeveer een half uur in Helsinki. Voor een rit met de bus betaal je € 6,30 per persoon. Een alternatief is Bus 615, die beheerd wordt door Helsinki Region Transport. Een regionaal ticket kost € 5,50.

Aan de luchthaven kan je uiteraard ook een taxi nemen, maar hiervoor betaal je zo'n € 45. Gelukkig kan je je in Helsinki ook met Uber verplaatsen, wat een pak voordeliger is dan een gewone taxi.

Ter plaatse

In Helsinki kan je je perfect verplaatsen zonder auto. Het meest gebruikte vervoersmiddel is de tram. Tramlijnen 2 en 3 nemen je mee op een sightseeing-rit langs heel wat bezienswaardigheden. Wie gek is op architectuur, neemt dan weer beter lijn 4, terwijl je met lijn 6 de design-, kunst- en culinaire hotspots aandoet. Tramticketjes kosten € 2,5 aan een automaat en € 3,2 als je ze aan de bestuurder koopt.

Ook met de metro kan je gemakkelijk van punt A naar B. Metrotickets kosten € 2,90. Blijf je liever bovengronds, dan zijn ook de bus en taxi's alternatieven. Met een dagpas maak je voor € 9 onbeperkt gebruik van alle vormen van publiek transport in de stad. Deze koop je aan de toeristische diensten. Je vindt er een in het centrum van de stad en een in de luchthaven. Met de Helsinki Card (€ 28) maak je onbeperkt gebruik van hop-on-hop-off-bussen en krijg je gratis toegang in 28 bezienswaardigheden en musea. 

Helsinki is ook een ware fietsstad. Het stadsbestuur van Helsinki stelt leenfietsen ter beschikking die je vanaf € 5 per dag kan gebruiken.

Praktische informatie over alle vormen van openbaar vervoer vind je via www.myhelsinki.fi

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord