Terug naar overzicht

Het veiligste land ter wereld: IJsland

  • Emanuel Parent

Wie op reis gaat, doet dat het liefst zonder zorgen. Daarom trekken we graag naar landen waar het ook veilig is om op vakantie te gaan. Mocht IJsland nog niet op je bucketlist staan, dan zet je het er dus nu maar best bij.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

IJsland staat bekend om zijn ruige landschappen en prachtige natuur met zwarte stranden, gletsjers en geisers. Het land heeft al verschillende records op zijn naam staan: het is het dunst bevolkte land van Europa, publiceert het grootste aantal boeken en magazines per inwoner, en telt het hoogste aantal internetconnecties ter wereld. Sinds kort mag het zich ook ‘het veiligste land ter wereld’ noemen.

International SOS maakt ieder jaar een Travel Risk Map van de wereld. Deze organisatie helpt bedrijven en overheden met medische zorg en informatie voor werknemers in het buitenland. Met hun interactieve kaart krijg je een duidelijk overzicht van de veiligheid, verkeerssituatie en gezondheidszorg per land. Ook het politiek landschap, de sociale onrust, de kans op natuurrampen en criminaliteit worden opgenomen in het onderzoek. Op elk van deze onderdelen krijgt een land punten, het land met het hoogste aantal punten is het veiligste.

Dat IJsland hier het beste scoort is niet verwonderlijk. Het heeft het laagste criminaliteitscijfer van Europa en daardoor ook het kleinste aantal gevangenen per honderdduizend inwoners. Ook de andere Scandinavische landen scoren goed. Noorwegen, Finland en Denemarken vervolledigen de top 4 van veiligste bestemmingen. Check zelf hoe veilig je volgende bestemming is op: www.travelriskmap.com of droom alvast weg een volgende reis naar hét veiligste land via: www.goodbye.be/blog/vurig-ijsland.

  • Gerrit Op de Beeck

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord