Hoe kom je als single een lockdown door?

Scroll naar beneden

Geschreven met de input van easytoys.be.

Nog een lockdown? Nee toch? Hoewel het er niet naar uitziet dat we ons straks weer allemaal in onze huizen op moeten sluiten en enkel nog voor een boodschap de deur uitgaan, is het ook niet zo’n ver-van-je-bedshow. Een beetje voorbereiding just in case is dan ook niet per se misplaatst. Daarom deze blog voor singles en hoe je de volgende lockdown doorkomt zonder de muren op te kruipen van eenzaamheid.

Eenzaamheid tegengaan

 

Laten we daar maar mee beginnen, bij eenzaamheid. Want dat is toch wel een grote speler geweest in 2021. Als single of alleenstaande, jong of oud, helemaal op je uppie de meeste dagen doorbrengen in je huis: eenzaamheid lag telkens op de loer. Hoe je dat vermijd bij een volgende lockdown? Videocalls zijn een ideale manier om vanop afstand toch interactie te hebben. Het is sprekender dan een ouderwets telefoongesprek doordat je de ander ook effectief kan zien. Helemaal the real thing is het natuurlijk niet, maar het doet al behoorlijk veel. En wat met die knagende eenzaamheid late at night? Normaal is een tinderdate zo gefixt, maar tijdens lockdown nummer 3 zal je het even moeten doen met de fantastische lovense lush 3. Tinderen is trouwens ook een leuke manier om de eenzame tijd wat te doden. Er zijn natuurlijk ook meer singles net zoals jij die ook wel wat afleiding kunnen gebruiken en openstaan voor een gesprek. Verder kan je Facebookgroepen zoeken en contact leggen met anderen. Een prima manier om dit te doen is om iets terug te doen voor anderen. Zo voel je je nuttig en leer je nieuwe mensen kennen. Ga op zoek naar initiatieven waarmee je je kan vereenzelvigen. Vrijwilligerswerk is in tijd van lockdown nuttiger dan ooit. Wil je echt wat betekenen? Ziekenhuizen hebben vaak handen tekort en kunnen zeker hulp gebruiken bij het rondbrengen van eten en andere dagdagelijkse klussen.

Verleg je grenzen en probeer nieuwe dingen

 

Meer thuis zijn, betekent meer tijd hebben voor jezelf. Zie het als een opportuniteit om je grenzen te verleggen en te investeren in de belangrijkste persoon op aarde: jijzelf. Want enkel als jij tevreden bent ben jezelf, kan je ook anderen gelukkig maken. Dus, hup, aan de slag, want dit is de ideale moment om te leren over pottenbakken, te gaan mediteren meer te leren over bondage en paaldansen of bloemschikken een kans te geven. Het is maar wat je leuk vindt.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord