Ik ga op reis en ik neem mee

Scroll naar beneden

Geschreven met branded content van de Bijenkorf.

Nu de zomer stilaan dichterbij komt, hebben we opnieuw zin gekregen om te reizen. Verkies jij een zonnige all-invakantie die in het teken staat van rust? Of trek je liever je bergschoenen aan om de ruige natuur te verkennen? Wij geven je enkele tips om de juiste kleding in te pakken voor eender welke bestemming.

  • Malaga

    Pexels

Warme bestemming

Een all-invakantie, you hate or you love it. Wie beslist deze zomer twee weken aan het zwembad te liggen en te genieten van heerlijke cocktails en lekker eten, hoeft niet veel kleren in te pakken. Zwemkleding is onmisbaar, net als zomerse jurken en T-shirts. Geen fan van een all-invakantie? Misschien vind je het wel fijn om het Zuid-Spaanse binnenland te verkennen? Granada, Ronda, Malaga en Sevilla zijn één voor één prachtige steden, maar het kan er ‘s zomers erg heet worden. De juiste stoffen dragen is dus heel belangrijk. Katoen of linnen is de beste keuze bij temperaturen rond de 40 graden. Mannen kiezen best voor polo’s of luchtige overhemden, vrouwen dragen lichte jurken om niet oververhit te raken. Je zet best een zonnehoed op je hoofd om een verbrande hoofdhuid en een zonneslag te vermijden. Vergeet ook je zonnebril van Saint Laurent niet in te pakken!

Vochtige bestemming

Plan je een reis naar Azië deze zomer? Dan mag je er zeker van zijn dat je in een vochtig klimaat terecht zal komen. Vietnam, bijvoorbeeld, is een prachtig land, maar je zal er ook serieus zweten. Bovendien is het dan het seizoen van de moessonregens, dus wees voorbereid op onverwachte plensbuien. Gelukkig regent het niet de hele dag. Tijdens de moesson zijn de regenbuien meestal kort, maar krachtig. Zware stortbuien kunnen straten laten overstromen, maar het voordeel is wel dat het afkoelt naar een aangename temperatuur door de regen. Bezoek je Vietnam, stop dan zeker een regenponcho in je rugzak. Draag ook kledij die snel droogt en vermijd lange (jeans)broeken want die hebben veel tijd nodig om te drogen.

  • IJsland

    Pexels

Koude bestemming

Het klinkt voor jou misschien vreemd, maar in de zomer zijn er ook heel wat mensen die een koude bestemming voor ogen hebben. Denk hierbij aan IJsland of Groenland. Deze landen zijn ‘s winters veel te koud om te bezoeken, maar tijdens de zomer schommelen de temperaturen rond de 10 graden. Dat is nog steeds niet echt warm, dus neem voldoende warme kleding mee. Fleece is een goede stof die je lekker warm houdt. Je kan wat thermo-ondergoed in je valies stoppen en uiteraard is een dikke winterjas cruciaal om landen als deze te bezoeken.

Bestemming onbekend

Vind je het fijn om onbekende bestemmingen op te zoeken en laat je je graag verrassen? Boek dan een reis met srprs.me en ontdek twee uur voor vertrek waar je naartoe gaat. Je kan vooraf een paar criteria ingeven - stad of natuur, warm of koud, aantal dagen en binnen of buiten Europa - en op basis daarvan wordt een leuke reis vox²or jou samengesteld. Maak je je zorgen over de kleding die je moet inpakken? Dat hoeft niet, want kort voor het vertrek kan je het weerbericht onthullen. Zo weet je of je een coltrui moet inpakken of toch beter je sandalen meeneemt.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord