In het spoor van de Mol: Kalamata en Messene

Scroll naar beneden

De deelnemers van De Mol reisden verder naar het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnesos. De zesde aflevering startte in de stad Kalamata en van daaruit trok de groep naar Messene. In Messene vormde het oude stadion het decor voor een vijfkamp tegen voormalige Griekse Olympische atleten.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Kalamata is de tweede grootste stad van het schiereiland Peloponnesos. De stad staat bekend om zijn zwarte olijven, originele dans en lange prachtige stranden. Langs de kustlijn vind je gezellige restaurants, cafés en ouzo-bars waar je het typische Griekse drankje kan proeven. Vanaf het hoger gelegen kasteel heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad, de omliggende bergen en de helderblauwe zee. Je kan in Kalamata trouwens fantastisch fietsen, een fietspad loopt van aan de kust langs de bekendste bezienswaardigheden tot in het centrum.

Een dertigtal kilometer ten noorden van Kalamata ligt het Oude Messene. De stad werd al in het jaar 369 voor Christus gesticht door de Oude Grieken. Tegenwoordig vind je er een van de best bewaarde en indrukwekkendste archeologische sites van Griekenland. De hele site staat sinds 2014 dan ook op de Unesco werelderfgoedlijst. Tijdens de zesde aflevering van De Mol was enkel het stadion te zien, maar op deze site vind je ook de overblijfselen van de verdedigingsmuren, een theater en de overdekte markt. 

De Unesco-site werd onlangs gerestaureerd en op sommige plekken gereconstrueerd. De vergelijkingen met de ruïnes van Olympia en Delphi zijn niet ver te zoeken, toch blijft het bezoekersaantal hier beduidend lager. Reken zeker twee uur de tijd voor een bezoek aan de site, maar je kan er gerust een hele dag rondlopen.

KALAMATA EN MESSENE BEZOEKEN

Alle informatie voor jouw trip naar Kalamata vind je op www.kalamata.gr. Messene ontdekken kan je via de website www.ancientmessene.gr

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord