Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: Meteora

Een ondergaande zon, klokken die luiden en onze kandidaten in monnikspij vastgeketend op de de toppen van het monnikkenpad: wie houdt bij deze wijdse beelden en spanning niet een beetje zijn adem in? Het belooft opnieuw een sterk seizoen van De Mol te worden op een bestemming waarvan wij ook de identiteit verder voor jullie willen onthullen. Om het met de woorden van Gilles De Coster te zeggen: “Dag vrienden, welkom in Griekenland.”

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Al in de eerste vijf minuten van het 8ste seizoen van De Mol werd de toon meteen gezet. We hadden nog maar net kunnen verwerken dat De Mol al geld uit de groepspot kon halen nog voor het spel goed en wel begonnen was, of we werden al meegenomen op een visuele reis door de bergen en valleien van Meteora.

Meteora moet een van de meest unieke plekken in Europa zijn. Het landschap lijkt zo van op een andere planeet te komen: de groene vlakte, omgeven door heuvels en bergen in de verte, wordt enkel onderbroken door imposante torens van honderden meters hoog. Minstens even indrukwekkend zijn de kloosters die op deze torens gebouwd werden. Quasi ondoordringbaar en dan ook de perfecte schuilplek voor orthodoxe monniken die wilden ontsnappen aan de Turkse bezetters. 

De naam ‘Meteora’ is afgeleid van het Griekse ‘meteoron’ en betekent ‘zweven’. Vooral tijdens de wintermaanden zorgt de laaghangende mist in de vlakte ervoor dat de torens lijken te zweven boven het oppervlak, wat meteen de naam van deze plek verklaart.

De site telt zes actieve kloosters die je kan bezoeken. Vijf daarvan bereik je door middel van een trap. Het klooster van Agios Stefanos beschikt over een brug en is daardoor ook het meest drukbezochte van de zes. 

Een bezoek aan de kloosters is een absolute must wanneer je in de regio bent, maar het loont ook de moeite om op andere uitkijkpunten de omgeving te bewonderen. Bovendien zijn de kloosters nog indrukwekkender vanop een afstand!

Meteora bezoeken

Meteora ligt centraal in Griekenland, op zo'n 230 km van Thessaloniki. Een bezoek aan de kloosters is perfect in te lassen in een roadtrip door het noorden en centrum van het Griekse vasteland. Meer info over de streek, net als hotelinformatie en bijkomende praktische info, vind je hier

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord