Terug naar overzicht

Instatrip: 4x afternoon tea in Londen

  • Etienne FAT

Wie Londen zegt, zegt thee! De stad puilt uit van de gezellige theehuisjes, waar je natuurlijk ook heerlijke scones en andere hapjes kan eten. Op deze vier knappe Instagramaccounts krijg je alvast een voorproefje.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Piachatea

De artisanale theebar Piacha in de hippe Londense buurt Islington steekt theeklassiekers in een nieuw jasje, van zwarte en groene thee tot heerlijke rooibosinfusies. Op de kaart staan naast de 26 theemengels ook huisbereide ice tea smoothies en hapjes die met thee zijn doordrenkt. De bar zelf is klein maar uitnodigend ingericht met rode zetels en een jazzy vibe. Wie geen plaats vindt in de bar, kan ook takeway thee bestellen. In de bijhorende shop kan je de Piacha thee en allerlei leuke design accessoires kopen. Voor de grootste theefans zijn er maandelijkse tea tastings. 

www.piacha.co.uk

 

 

Een bericht gedeeld door Piacha (@piachatea) op

The Savoy

Vlakbij de Thames, en dichtbij Covent Garden, ligt het iconisch vijfsterrenhotel The Savoy... een plek waar even iconische persoonlijkheden graag vertoeven. De immer vriendelijke portier wijst je graag de weg naar de prachtige foyer waar de afternoon tea in een exclusieve setting wordt geserveerd. Van het glamour interieur in barokstijl tot de feilloze service, de champagnecocktails, de uitzonderlijke thee en de heerlijke hapjes (vers bereide scones, mini cakes en allerlei ander fijn gebak), dit is een op en top Britse beleving! 

www.fairmont.com/savoy-london

 

 

 

The Shard

Voor een high tea kan je niet hoger zitten dan in The Shard. De toren steekt boven alles uit aan de zuidoever van de rivier de Theems en op de 31ste verdieping van deze architecturale hoogvlieger word je getrakteerd op een funky afternoon tea met een adembenemend zicht op de skyline van Londen. In een kosmopolitisch interieur (een donkere eikenhouten vloer, grote glaspartijen en aangenaam zachte stoelen) krijg je een brede waaier aan lekkernijen voorgeschoteld, zoals minisandwiches, vanille- en oranjebloesemscones, cheesecake en chocolademousse. En thee natuurlijk! 

www.aquashard.co.uk

 

 

Een bericht gedeeld door aqua shard (@aquashard) op

Good & Proper Tea

Wat begon als een crowdfunding project is intussen razendpopulair in Londen: de Good & Proper Tea bar. In de knusse theebar krijg je losse single origin thee geserveerd, puur en onvermengd, die gebrouwen wordt met ultragesofisticeerde apparaten. Er zijn twee vestigingen in Londen: een kleine shop in The Bower bij Old Street en een bar in Leather Lane in Clerkenwell. Er rijdt ook een Good & Proper Tea busje rond die op verschillende markten en pop-ups in de stad halt houdt. 

www.goodandpropertea.com

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord