Terug naar overzicht

Instatrip: 4x koffie drinken in Parijs

In Parijs vind je de leukste koffiehuizen en geniet je van heerlijke koffie! Ook zin in een lekkere Parijse café? Op deze vier knappe Instagramaccounts krijg je alvast een voorproefje!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

The boot cafe

In een vorig leven was deze piepkleine zaak in Le Marais (derde arrondissement) de winkel van een schoenhersteller. Op de verweerde lichtblauwe gevel staat zelfs nog altijd het woordje ‘Cordonnerie’ te lezen, maar toch is de succesvolle transformatie in een karaktervolle koffiebar zowel toeristen als Parijzenaars niet ontgaan. In The Boot Café staat maar een handjevol stoelen en tafels, maar zowel de koffie als de cakes en andere gebakjes zijn het drummen waard.

Rue du Pont aux Choux 17, 75003 Parijs

 

 

cafe kitsune

Koffie drinken aan het voormalige koninklijk paleis doe je bij Café Kitsuné (eerste arrondissement). De bar ligt centraal in de tuinen van het paleis, een van de meest geliefde parken in de stad. Dit hipster plekje is een kledingboetiek (Maison Kistuné) en bar in één, ideaal voor wie shopping wil combineren met koffie in een typisch Parijs decor met een eigenzinnige twist. Je kan er ook smullen van Parijse sorbets en glutenvrije snacks. 

Galerie Montpensier 51, 75001 Parijs

 

 

 

la fontaine de belleville

Een echte topper: La Fontaine De Belleville van de gelijknamige koffiebranderij Belleville. In de koffiebar (tiende arrondissement) vloeit de hele dag premium koffie, maar je kan er ook ambachtelijke Franse bieren, wijnen en snacks bestellen, zoals hartige geroosterde broodjes en lichte lunchgerechten. Het gebouw van het koffiehuis dateert al van 1915 en die sfeer is zichtbaar én voelbaar, van het klassieke Parijse stoepterras tot de vintage tegels. Op en top charmant!

Rue Juliette Dodu, 31-33, 75010 Parijs

 

 

ob-la-di cafe

Op wandelafstand van het Boot Café is nog een ander klein maar stijlvol koffiehuisje genesteld in de Marais wijk: Ob-La-Di Café. Het interieur doet mediterraans aan met de blauwe en witte tegels, het vele hout, de witte tafels en krukken en verse bloemen. Alle aandacht gaat naar de koffie, dus verwacht je niet aan een uitgebreide eetkaart, maar wat er wél geserveerd is lekker en homemade. Koekjes, scones en cake, meer moet dat niet zijn bij een kopje koffie.

Rue de Saintonge 54, 75003 Parijs

 

 

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord