Terug naar overzicht

Kunst tot de tweede macht: Museumhopping in Rotterdam

  • Sandra Voogt

Rotterdam is de natte droom voor liefhebbers van kunst en cultuur. Van het kerngebied tussen het Museumpark en Witte de Withstraat tot ver daarbuiten kan je uit een brede waaier aan musea kiezen. Wij selecteerden alvast onze favorieten.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Kunsthal

Kunst troef in de Kunsthal Rotterdam, een van de meest vermaarde instellingen in de stad. De collectie binnen het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw biedt een unieke inkijk in de contrastrijke interpretatie van ‘kunst’. De tentoonstellingen laten je meereizen naar schilderkunst, fotografie, mode… van moderne tot hedendaagse meesters, maar ook naar vreemde culturen. Niet voor niets noemen ze zich de ‘toverdoos’ op de Rotterdamse kunstscène.

Meer info via www.kunsthal.nl.

  • Marco Zanferrari

Nederlands Fotomuseum

Dit merkwaardige gebouw valt meteen op tussen de verticale torens van de wijk Kop van Zuid. Meer dan 5,5 miljoen beelden maken deel uit van de collectie van het nationale fotomuseum. Bovendien wordt het meermaals per jaar geüpdatet met tijdelijke tentoonstellingen die een bepaald thema of fotograaf belichten.

Meer info via www.nederlandsfotomuseum.nl.

  • Fred Romero

Chabot Museum

In de schaduw van de bakstenen toren van het Boijmans van Beuningen vind je deze knalwitte modernistische villa. Dit unieke eerbetoon aan de belangrijkste expressionistische Nederlandse artiest is dan ook onmisbaar tijdens jouw bezoek aan Rotterdam. De lichte ruimtes van het gebouw geven een unieke inkijk in de gevoelens en ervaringen van de expressionistische kunst van Hendrik Chabot en zijn tijdsgenoten.

Meer info via www.chabotmuseum.nl.

  • Rob Oo

Rotterdam Street Art Museum

Eerlijk? Rotterdam is met de talloze graffitikunst een openluchtmuseum op zich. Toch gingen Rotterdamse en internationale graffiti-artiesten aan de slag om de West-Kruiskade om te vormen tot het ‘eerste outdoor street art museum ter wereld’. Bovendien staat de wijk bekend als het echte multiculturele Rotterdam: het telt namelijk 170 verschillende nationaliteiten.

Meer info via www.rotterdamstreetartmuseum.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord