Terug naar overzicht

Kunstliefhebber? Zet volgende 5 steden op je lijstje

Geschreven met branded content van Parkos.

Misschien ben je zelf wel een inspirerende artiest of simpelweg een enorme kunstliefhebber. In beide gevallen zijn er enkele steden die voor jou ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zullen zijn. Van musea tot straatkunst…ze bruisen in geval van de creativiteit. Benieuwd naar welke dit zijn? Je vindt hier alvast de vijf belangrijkste.

  • © Pexels - Stephan Müller

1.  Berlijn, Duitsland

De eerste stad waar jij je in je nopjes gaat voelen, is Berlijn. Hier vind je een bruisende kunstscène met onder andere straatkunst, galeries en musea zoals de Alte Nationalgalerie en de East Side Gallery. Vergeet ook niet even stil te staan bij de beroemde Berlijnse muur met indrukwekkende graffitiwerken. 

2. New York, Verenigde Staten 

Voor de tweede bestemming zet je je auto best op een parking aan de luchthaven Zaventem, en neem je een vlucht naar New York. Een reis waarvoor je misschien dus even de tijd moet nemen om deze in te plannen. Eens aangekomen in de indrukwekkende stad, geniet je van klassieke kunst in musea als het Metropolitan Museum of Art, het Museum of Modern Art (MoMA), het Guggenheim Museum en tal van galeries. Deze zijn even adembenemend als de stad zelf. 

3. Amsterdam, Nederland

Fan van Rembrandt en Van Gogh? Dan is Amsterdam voor jou het ideale weekendje weg. Deze trip kan spontaner aanpakken, aangezien je met de auto al snel tot bij onze Noorderburen rijdt. Zet het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum alvast op je lijstje om te bezoeken, en combineer deze met een ontspannende trip door de idyllische grachten. 

4. Venetië, Italië 

Wist je dat Venetië, naast zijn romantische kanalen, ook bekendstaat om zijn moderne kunstenaars? Denk hierbij aan Titiaan en Tintoretto. Nog niet van gehoord? Dan is het tijd om je auto te parkeren op Charleroi Airport, en de eerste vlucht te nemen naar de Italiaanse stad. Let er wel op dat de populariteit sterk te merken is aan de drukte. Reis eventueel tijdens het laagseizoen om deze te vermijden. 

5. Mexico-stad, Mexico

Tot slot heeft Mexico-Stad enorm veel kunstschatten om te ontdekken. De stad bruist van cultuur en locals die je maar al te graag de lokale lekkernijen laten proeven. Neem ook de tijd om een bezoek te  brengen aan het Museo Frida Kahlo (Casa Azul), het Museo Tamayo en het Museo de Arte Moderno. Hier geniet je van een inspirerende, artistieke ervaring die je nog lang zal bijblijven. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord