Languedoc-Roussillon: laat je verrassen door de architectuur

Scroll naar beneden

Geschreven met branded content van Vacansoleil.

Bij vakantie in het uiterste zuiden van Frankrijk denk je misschien meteen aan zon, zee en strand. Maar de regio van de Languedoc-Roussillon heeft daarnaast heel wat meer troeven. Uiteraard is er het natuurschoon van de Gorges du Tarn, de Cevennen en het regionaal park des Grand Causses. Maar ook als je wat geschiedenis en architectuur wil opsnuiven is er heel wat moois te vinden in de regio.

Carcassonne

Je raakt snel onder de indruk van deze ommuurde stad. Gebouwd bovenop een heuveltop, is ze dan ook al van ver te zien en hoe dichter je komt hoe impressionanter het bouwwerk wordt. Niet verwonderlijk dat deze middeleeuwse, volledig ommuurde vestingstad de grootste van Europa is. Zeker een bezoekje waard, maar in de zomer kan het er behoorlijk druk zijn. Op tijd je tickets boeken is dus wel de boodschap!

  • Piqsels

Nîmes

Hou je van Romeinse architectuur, dan mag Nîmes ontdekken niet ontbreken op je to-dolijst. Veel van de Romeinse gebouwen dateren van het rijk van Keizer Augustus en zijn prachtig bewaard gebleven. Bezoek zeker Les Arènes, de arena uit de 1e eeuw die plek bood aan zo maar even 24.000 toeschouwers. Ook als je niet zo’n fan bent van Romeinen of architectuur is het gezellige Nîmes best een bezoekje waard. De stad kreeg niet voor niets de naam een van de mooiste steden van Frankrijk te zijn.

Pont du gard

Nog meer Romeinse architectuur vind je aan de oevers van de rivier de Gardon ten noordoosten van Nîmes. Deze aquaduct maakt deel uit van het waterleidingnet dat water van een bron in de buurt van Uzès naar Nîmes transporteert. De aquaduct is bovendien een sterk staaltje bouwkunde: drie etages, 49 meter hoog en maar liefst 275 meter lang.

  • Piqsels

Viaduct van Millau

Bijzondere architectuur, maar dan van een heel ander kaliber, is het viaduct van Millau. Deze brug is een van de hoogste bruggen ter wereld en overspant de vallei over de rivier de Tarn bij het stadje Millau. Dit imposante bouwwerk is het best te bewonderen vanop verschillende uitkijkpunten in de vallei onder de brug. Maar ook van bovenaf heb je een mooi zicht op de vallei en het begin van de Gorges du Tarn.

Abbaye de Fontfroide

De Cisterciënzerabdij van Fontfroide is de bekendste abdij van de Languedoc-Roussillon en een van de grootste abdijen van Europa. Het klooster, dat dateert uit de 11de eeuw, vormt een oase van rust in een prachtige omgeving. Laat je verrassen door de mooi bewaarde architectuur en geniet van de omliggende lavendelvelden, wijngaarden en olijfboomgaarden.

  • Piqsels

Uitvalsbasis gezocht?

Waarom niet het beste van twee werelden combineren tijdens een vakantie in de Languedoc-Roussillon? Vanuit een leuke uitvalsbasis aan de kust alle interessante locaties bezoeken tijdens daguitstappen, het kan perfect!

Geen zin om in één lange rit naar het zonnige zuiden te trekken? Kies dan voor een fijne logeerplek onderweg, bijvoorbeeld een vakantiepark in Frankrijk waar ook je kinderen zich kunnen uitleven na uren in de auto.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord