Terug naar overzicht

Leg je reisavonturen op beeld vast met een nieuwe camera

Geschreven met branded content van cameranu.be

Voor veel mensen is niets leuker dan het maken van een mooie reis. Het maakt hierbij niet uit of je binnen België blijft, een ander Europees land ontdekt of op zoek gaat naar de parels buiten het eigen continent. Om je mooiste reismomenten later nog eens te kunnen herbeleven, is het leuk deze op beeld vast te leggen. Online een Sony Alpha A7 IV kopen is een van de opties die je hebt, om hierin te kunnen voorzien. Het is een kwalitatief zeer goede systeemcamera, geliefd door zowel de hobbyist als een beginnende professional. Dankzij de backside illuminated fullframe Exmor R-sensor met 33 megapixel ben je met dit model systeemcamera van Sony verzekerd van een uitmuntende beeldkwaliteit. De Sony Alpha A7 IV is echter niet het enige model wat je kunt overwegen. 

  • © Pexels - Foto door Andre Furtado

Maak de mooiste video’s onderweg

In plaats van het maken van statische beelden, zou je ook voor een professionele videocamera kunnen kiezen. Alle informatie over een FX6-videocamera vind je online; het is een populair model voor het maken van professionele reisvideo’s. Dit model videocamera wordt gebruikt door zowel filmmakers als freelancers, die klanten een 4K fullframe beeldkwaliteit willen kunnen bieden. Een van de voordelen van dit model videocamera is het feit, dat de beeldkwaliteit ook in situaties met weinig licht nog zeer goed is.

Action camera’s voor reisvideo’s 

Voor veel reizigers zal de FX6 van Sony al snel te prijzig zijn; het is een model voornamelijk bedoeld voor professioneel gebruik. Gelukkig zijn er diverse goedkopere alternatieven. Populair is onder meer de combinatie van een Sony-, Canon- of Nikon systeemcamera met een action camera van bijvoorbeeld GoPro. De systeemcamera gebruik je voor statistische foto’s en video’s geschoten vanaf een vast punt. Met de GoPro kun je beelden maken tijdens een wandeling, fietstocht of bijvoorbeeld het duiken in zee. 

Bekwaam jezelf in het gebruik van een systeemcamera 

Om het maximale uit foto- en videografie te kunnen halen, is het heel leuk om voorafgaand aan je reis een cursus fotografie te volgen. Tijdens een dergelijke cursus leer je meer over de verschillende functies die een camera biedt en de instellingen waaruit je hierbij kunt kiezen. Het correct instellen van een camera, passend bij de toepassing ervan op reis, vergt enige oefening. Zeker bij een professioneel model systeem- of spiegelreflexcamera. Weet jij al hoe dit werkt? Het aantal mogelijkheden wat je hierbij hebt is zeer groot. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord