Terug naar overzicht

Leg jouw mooiste vakantiemoment vast met een foto op plexiglas

Geschreven met branded content van Drukland.be

Heb jij een ontzettend gave reis achter de rug? En heb je hier een herinnering vastgelegd op foto die wel een prominent plekje in jouw interieur verdient? Denk dan eens aan het afdrukken van de foto op plexiglas! Hiermee zorg je voor een echte blikvanger aan de muur! Lees hier hoe je dit het beste kunt creëren.

  • Foto op Plexiglas

Een foto op plexiglas: hoe werkt dat?

Wanneer je kiest voor het bedrukken van een foto op plexiglas, zal de afbeelding rechtstreeks op het materiaal bedrukt worden. Dit gebeurt altijd in full colour, waardoor je geniet van een haarscherp resultaat met de meest sprekende kleuren.

Hierdoor poppen de kleuren echt van het materiaal af, wat zorgt voor een levendig effect wanneer je de foto op plexiglas ophangt. Houd er wel rekening mee dat wit bij deze druktechniek geen kleur is. Heb je veel wit op een foto? Dan wordt dit niet gedrukt en blijft dit stuk transparant.

Dit kan voor een prachtig effect zorgen, maar wanneer dit te veel van de foto beslaat kun je er ook voor kiezen om de achtergrond met een volledig witte tegendruk te laten maken. Hierbij wordt op de achterzijde een block-out folie aangebracht, waardoor je de witte onderdelen op een foto wel ziet. Zo heb je wel wit én zullen de andere kleuren nog meer opvallen.

Welke soort plexiglas past bij mijn foto?

Er zijn verschillende soorten plexiglas op de markt, welke je kunt laten bedrukken met een foto. De geschikte afwerking voor jouw foto hangt af van de afbeelding, denk hierbij ook bij het verval van wit op een foto.

Voor het mooiste resultaat van jouw foto op plexiglas kun je kiezen uit een aantal varianten:

  • Glashelder plexiglas: voor een haarscherpe afdruk van jouw foto
  • Gerecycled glashelder: hetzelfde scherpe resultaat, met oog voor de natuur
  • Half transparant: voor een lichte waas over jouw afbeelding, wat het geheel en beetje mysterieus kan maken
  • Opaal: dit geeft je foto op plexiglas een witte uitstraling, waardoor licht vanaf de achterkant mooi door kan schijnen

Wanneer het gaat om een portretfoto kunnen we voorstellen dat dit met glashelder plexiglas het mooiste resultaat geeft. Maar wellicht is voor een mystieke natuurfoto een afwerking van opaal juist de eyecatcher die je zoekt! Zo hoef je niet voor een witte tegendruk te kiezen, maar krijgen de witte stukken op een foto toch iets meer aandacht dan op een heldere plaat.

Benadruk het effect met een ophangsysteem

Wil je dat jouw foto echt van de wand springt? Dat kun je met plexiglas creëren door de verschillende ophangsystemen. Hiermee kun je de plaat makkelijk aan de muur bevestigen en kan niemand meer om jouw vakantiefoto heen: dit is de trekpleister van jouw interieur.

Voor een echt wow effect kun je het beste kiezen voor afstandhouders. Hiermee kun je de plaat zwevend aan de muur te monteren, met een vrije ruimte tussen de achterkant van het plaatmateriaal en de wand. Dit geeft een chique afwerking en jouw fotolijst springt letterlijk van de muur af.

Wanneer je dit iets te veel van het goede vind, kun je ook kiezen voor een basisafwerking door de plexiglasplaat te bestellen met voorgeboorde gaten. Deze worden voor jou in de hoeken geplaatst, hiervoor hoef je zelf vaak geen afmetingen door te geven. Doordat het voorwerk al gedaan is hoef jij de plaat alleen nog maar aan de muur te schroeven. Kind kan de was doen!

Snel en voordelig jouw foto op plexiglas bedrukken

Dan rest nu alleen nog de vraag: welke vakantiefoto kies jij en waar ga je deze plaat laten drukken? Voor goedkoop drukwerk kun je terecht bij de Belgische drukkerij Drukland. Zij combineren de voordeligste prijzen van België met goede kwaliteit, gemiddeld door klanten beoordeeld met een 9!

Hoe? Door het drukwerk in de eigen productiehal te realiseren, met grote persen, sterke drukvellen en efficiënte snijmachines. Niet voor niets zijn zij de goedkoopste online drukkerij met de snelste levering. Welk vakantiemoment ga jij vastleggen met een foto op plexiglas?

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord