Terug naar overzicht

Lenzen mee op vakantie: houd hier rekening mee 

Nu de dagen langer worden en de temperatuur buiten oploopt, begint bij veel mensen het vakantiegevoel te kriebelen. Tijd om je vakantie voor te bereiden en de accommodatie voor de komende zomermaanden te reserveren. Om tijdens je vakantie optimaal te kunnen genieten van de natuur en cultuur om je heen, mogen je contactlenzen niet in je koffer ontbreken. Voorkom stress tijdens je vakantie, door je goed voor te bereiden. Zo kan het verstandig zijn om nog voor vertrek een extra setje lenzen aan te schaffen. Mocht je een lens verliezen tijdens je vakantie, dan hoef je niet op zoek te gaan naar een lokale opticien. Wel zo prettig! Naast het meenemen van een extra setje lenzen zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Als men bij Hans Anders lenzen bestelt kan de opticien je hier al bij de aanschaf van je lenzen meer over vertellen. 

  • @Pexels - ©Jan Krnc

Neem een flight-pack mee tijdens je vliegvakantie

Veel mensen kiezen voor het reizen met handbagage bij een stedentrip. Je bent vaak maar een paar nachten weg en bespaart tijd door alleen met handbagage te reizen. Om je contactlenzen in je handbagage mee te kunnen nemen, is het gebruik van een flight-pack aan te raden. Dat geldt in het bijzonder voor je lenzenvloeistof. Houd er rekening mee dat je vaak maar 100 milliliter aan vloeistoffen mee mag in je handbagage. 

Ook bij langere vliegvakanties, waarbij je mogelijk wel kiest voor ruimbagage, is het verstandig om je lenzen en lenzenvloeistof mee te nemen in je handbagage. Door de lage luchtdruk kun je last krijgen van droge ogen. Door je lenzenvloeistof mee te nemen in je handbagage ga je dit tegen. 

Gebruik daglenzen tijdens het zwemmen

Wil je na een lange reis direct in het zwembad duiken? Pas op! Het water kan vervuild zijn, ook al zie je dat vaak niet. De kleine micro-organismen in het water kunnen voor irritaties aan je ogen zorgen, wanneer je de contactlenzen in je ogen houdt tijdens het zwemmen. Verstandiger is het om daglenzen te gebruiken. Na het zwemmen gooi je ze weg. Een alternatief voor daglenzen is het gebruik van een bril die je in het water kunt dragen. Zo zie je goed, voorkom je hoofdpijn en is het risico op irritaties aan je ogen minimaal. Laat je adviseren over het gebruik van een speciale zwembril of daglenzen tijdens je vakantie.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord