Terug naar overzicht

Let's roll! De 5 leukste skeelerroutes om het weekend in te rijden

De weergoden zijn ons dit weekend goed gezind. We mogen ons verwachten aan zachte temperaturen én een zonnetje. Ideaal weer om te gaan wandelen? Om je fiets alweer uit te halen? Misschien ben je wel toe aan iets nieuws. Wij tippen de vijf leukste routes om te gaan … skeeleren!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Skeelerroute van 90 (!) kilometer in Limburg

Je hebt het misschien al opgevangen, sinds maart hebben we de allereerste bewegwijzerde skeelerroute in Vlaanderen. En niet zomaar één, bijna 90 kilometer lang kun je zorgeloos gaan skeeleren. Fervente rolschaatsers hebben meegeholpen met het creëren van de route, zodat de wegen een geschikte ondergrond hebben en je kunt genieten van heel wat mooie plekken onderweg. Ben je nog niet helemaal zeker dat je 90 kilometer kunt skeeleren, dan kun je ook kiezen voor kortere lussen. Starten kan in Hasselt of Genk. Meer informatie vind je hier.

Moeilijkheidsgraad: door de mogelijkheid om kortere lussen te skeeleren is deze route geschikt voor alle niveaus.

2. Skeeleren doorheen Gent

Een citytrip naar Gent, maar dan een beetje anders. Deze route van 20 kilometer vertrekt aan het Woodrow Wilsonplein en gaat zo richting Gentbrugge, Destelbergen en Sint-Amandsberg om terug aan te komen op het Zuid. De tocht gaat over rustige wegen en loopt langs verschillende drink- en eetgelegenheden zoals het Schippershuis in Destelbergen. De perfecte plaats om krachten op te doen. Voor de route en meer informatie kun je hier terecht.

Moeilijkheidsgraad: middelmatig.

3. De Scheldestad op wieltjes

In Antwerpen kun je een dikke 40 kilometer gaan skeeleren. De route brengt je naar de kaaien, vanwaar je via de parkbrug in Park Spoor Noord belandt. Je vervolgt je weg richting het Zuid waarna je naar de Leien skeelert. Zo ga je via de Diamantwijk naar het Centraal Station en gaat de route over de Keyserlei-Meir-Groenplaats, om in de wijk Sint-Andries uit te komen ... en voila: je bent terug op je beginpunt.

Moeilijkheidsgraad: middelmatig.

4. Al rollend door West-Vlaanderen

Ook op West-Vlaams grondgebied vind je verschillende routes die ideaal zijn om te skeeleren. Op de website van Westtoer vind je maar liefst tien routes terug, van 15 tot 45 kilometer. Verder staat er op de site ook een roadbook met kaart zodat je niet verloren rolt. 

Moeilijkheidsgraad: tussen de tien verschillende routes is er iets voor ieders niveau.

5. Op rolschaatsen geschiedenis leren

Wil je dit weekend naast een portie sport ook wat cultuur opsnuiven? Dan is deze 17 kilometer lange route zéker iets voor jou. Breng voor je vertrek een bezoek aan het Airborne museum gevestigd in de oude officiersmess van Bastogne. Wat verder op de route vind je de kilometerpaal van de Voie de la Liberté als blijvende herinnering aan de bevrijding van Europa. Meer richting Luxemburg kom je een familiebedrijf tegen dat huisgemaakte honing verkoopt, zo kun je van je dagje skeeleren een lekker souvenir meebrengen. Let op! In tegenstelling tot bovenstaande routes, doe je hier geen lus. Je start- en eindpunt liggen dus uit elkaar. Voor meer informatie over de route en bezienswaardigheden kun je op de deze website terecht.

Moeilijkheidsgraad: middelmatig.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord