Terug naar overzicht

Lissabon: praktische info

Praktische info voor jouw trip naar Lissabon!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Transport

Met Brussels Airlines, Ryanair en TAP Portugal vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel naar de internationale luchthaven van Lissabon, Lisbon International Airport. De luchthaven bevindt zich zo'n 7 kilometer van het stadscentrum. Met het openbaar vervoer geraak je gemakkelijk van de luchthaven naar het centrum van Lissabon en omgekeerd.

Neem op de luchthaven de Aeroporto - Saldanha-lijn (rode lijn) en stap over op de blauwe, gele of groene lijn om in het stadscentrum te geraken. Om gebruik te kunnen maken moet je een '7 Colinas / Viva Viagem'-kaart aanschaffen, waarop je geld kan laden om het openbaar vervoer te gebruiken. Deze kaart kost € 0,50. Een enkel ritje met de metro kost je € 1,45, maar een voordeligere optie is de dagpas van € 6,15. Daarmee kan je niet enkel gebruikmaken van de metro, maar ook van trams en bussen. Ook met de bus geraak je van de terminal naar de binnenstad, maar enkel handbagage is hier toegestaan. Met de shuttlebussen Aerobus en Airport Shuttle, die je rechtstreeks naar jouw bestemming brengen, mag je wel grotere tassen meenemen. Deze zijn wel meer dan dubbel zo duur als de lijnbussen: € 3,5 tegenover € 1,4. Taxi's, ten slotte, zijn er in overvloed en brengen je snel naar het centrum. Hou er wel rekening mee dat de chauffeurs extra kosten mogen aanrekenen voor bagage. Met de Taxi Voucher, die je aan het toeristisch kantoor Ask Me Lisboa koopt, reis je aan een vaste prijs naar jouw bestemming. De medewerkers in het kantoor zoeken graag met je mee naar de goedkoopste oplossing. 

Meer info vind je via www.aeroportolisboa.ptwww.metrolisboa.pt en www.askmelisboa.pt

Ter plaatse

De goedkoopste manier om je door Lissabon te verplaatsen met het openbaar vervoer, is via de Lisboa Card. Daarmee maak je ongelimiteerd gebruik van bussen, trams, metro, kabelbanen en liften in de stad en krijg je ook nog eens gratis toegang tot of korting bij allerlei toeristische hotspots, waaronder 28 musea. De Lisboa Card moet je wel op voorhand bestellen via www.visitlisboa.com. De kaart is 24u (€ 19), 48u (€ 32) of 72u (€ 40) geldig in heel Lissabon.

Het metronetwerk in Lissabon is modern en de beste oplossing om snel van het ene deel van de stad naar het andere te gaan. De metrostellen rijden van 6u30 tot 1u 's nachts.

In Lissabon kan je je ook gemakkelijk via Uber verplaatsen.

Nuttige websites

Via de officiële website van de toeristische dienst van Lissabon www.visitlisboa.com vind je heel wat praktische informatie. Ook op www.citytrip.be vind je tal van adresjes om te shoppen, smullen en plaatsen om te bezoeken. Voor een gratis downloadbare stadswandeling langs de mooie heuvels van de stad, surf je naar www.reisroutes.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord