Logeren in Gents best bewaarde geheim

Scroll naar beneden
Zannier Hotels

1898 The Post is een van de meest sfeervolle en zonder twijfel het meest unieke hotel van Gent. Goed verstopt achter de indrukwekkende façade van het oude postgebouw, maar binnenin een karaktervolle oase van rust en gezelligheid.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Het stadscentrum van Gent geldt als een van de mooiste van België en wordt gekenmerkt door tal van iconische historische gebouwen, waarvan de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal zowat de bekendste zijn. Maar minstens even mooi is het oude postgebouw, dat in 1898 uitgetekend werd en in 1909 de deuren opende. Een prachtig eclectisch architecturaal hoogstandje met een neogotische insteek dat gedurende de 20ste eeuw een levendige hub werd voor de Gentenaar, en in 1913 zelfs onderdak bood aan de Wereldexpo. 

Van postkantoor naar hotel

Ruim 120 jaar na de voltooiing van de plannen werd het postkantoor omgevormd tot een knap commercieel centrum, met verschillende winkels en horecazaken. Sinds 2017 werd een deel van het gebouw omgebouwd door Zannier Hotels, dat bekendstaat voor zijn luxehotels met unieke sfeerconcepten en oog voor de omgeving. 1898 The Post wil, met veel aandacht voor het verleden, een blik op het uitzicht van de stad en een bijna mysterieuze sfeer, een weerspiegeling vormen van de grandeur van dit knap staaltje architectuur en Gent als historische stad.

Ode aan de geschiedenis

Van de lobby tot de meubelen, en van de namen van de kamers tot de accessoires: bij het inrichten van 1898 The Post werd telkens een blik op het verleden gehouden. Zo dragen de 38 kamers en suites namen als ‘The Stamp’, ‘The Letter’, ‘The Envelope’ en ‘The Carriage’, werd gekozen voor meubelen uit de 20ste eeuw, en zorgt de combinatie van donkergroen, hout, metaal en goudkleurige accenten voor een innemende sfeer.

Elke kamer heeft haar eigen charme: The Stamp is een intieme getaway, The Carriage is een ruime duplex, The Loft heeft een charmante zit-, lees- en schrijfhoek en de romantische Tower Room bevindt zich in de toren van het hotel en biedt een prachtig uitzicht op het hart van het historische stadscentrum. Veel van de kamers komen bovendien met een eigen minicocktailbar, waarmee je zelf kan experimenteren en jouw eigen cocktail kan maken.

Summum van goede smaak: The Cobbler

Dat laatste is geen toeval, want cocktails spelen een belangrijke rol in 1898 The Post, dat met The Cobbler een eigen cocktailbar in huis heeft. Dankzij het zachte kleurenpalet van bruin-, grijs- en zwarttinten, creëert deze bar een ingetogen en rustgevende sfeer, die de kleurrijke ingrediënten en cocktails nog meer tot hun recht laten komen. The Cobbler wordt terecht naar voren geschoven als het paradepaardje van het hotel en pakt uit met een constant evoluerende kaart met heerlijke drankjes, zowel experimenteel en vernieuwend als herkenbaar en klassiek. Knappe schilderijen, zorgvuldig gekozen decoratiestukken en een prachtige houten vloer vervolledigen de grandeur van de bar en het hotel als geheel.

Meer info

Wil je meer weten over dit prachtige hotel, of heb je zin voor een unieke overnachting in hartje Gent? Check dan www.zannierhotels.com/1898thepost.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord