Terug naar overzicht

Logeren in Rotterdam

Keuze te over in deze bruisende stad, al kom je meestal in grote hotelketens terecht. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar wij zochten én vonden het allereerste boetiekhotel van Rotterdam. Een strak design, of toch liever een warm haardvuur? Aan jou de keuze!

  • Karen Van Winkel
    TekstKaren Van Winkel

Suite hotel Pincoffs

Het enige boetiekhotel van Rotterdam en dus een leuke logeerplek als het een beetje meer mag zijn. Wil je ver wegblijven van grote ketens en kies je ervoor om hartelijk ontvangen en persoonlijk aangesproken te worden, dan is dit de beste optie. Dit viersterrenhotel ligt vlak bij het Noordereiland en de Maas en is ondergebracht in een prachtig rijksmonument. Karen en Edwin runnen hun hotel met hart en ziel en dat is werkelijk hartverwarmend. Het was een hele klus voor deze voormalige journalisten om van dit statige gebouw een hotel te maken (lees op je kamer zeker hun boek over The Making off), maar het eindresultaat mag absoluut gezien worden. Elke kamer is anders ingericht, maar altijd met oog voor details en luxe. De hoge plafonds zijn impressionant, het bubbelbad in mijn suite heerlijk en een verwarmde toiletbril zorgt ook in het kleinste kamertje voor de nodige luxe. In de gezellige bar brandt de haard altijd en bovendien kan je er voortreffelijk lunchen en aperitieven. Vanaf € 110 voor een gewone kamer, vanaf € 245 voor een suite. Meer info via www.hotelpincoffs.nl.

Roommate Bruno

Gelegen op Kop van Zuid tussen de architecturale hoogstandjes in een voormalig theepakhuis. Roommate heeft hotels over de hele wereld en dat zijn altijd sterke staaltjes design. Met 217 kamers en suites een groot hotel, al voel je dat nergens. Met zijn nautische en astrologische details en kleurrijke kamers is Bruno een hotel waar je goedgezind van wordt. Zo lijkt de loungebar weggelopen uit een surrealistisch sprookje. In hetzelfde pand huizen ook de Foodhallen, dus je hoeft voor een avondmaal niet eens de deur uit. Check zeker ook de steps die ze verhuren om de stad te verkennen. De prijzen voor een basiskamer kunnen sterk variëren naargelang het seizoen en de bezettingsgraad. Boek rechtstreeks op de site voor de interessantste prijzen. Meer info via room-matehotels.com.

Citizen M

Dit aantrekkelijke designhotel ligt pal in het centrum en is erg populair. Het maakt ook deel uit van een wereldwijde keten die bekendstaat voor zijn eigenwijze inrichtingen en scherpe prijzen. Dit hotel aan de Blaak is hip & happening en dat merk je aan alles: de kekke inrichting, de gezellige drukte en het flitsende personeel. Al kan je die laatste makkelijk ontwijken door helemaal zelf in amper één minuut in te checken. Om je designliefhebbend hart op te halen is dit een echte aanrader in het bruisende centrum van de stad. Vanaf € 95 voor een gewone kamer, via www.citizenm.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord