Terug naar overzicht

Logeren in Stockholm

Van klassiek chic tot hip en betaalbaar, Stockholm barst van de logeeradresjes. Door het enorme aanbod wordt een hotel kiezen er niet gemakkelijker op, dus we helpen graag een handje.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hotel Skeppsholmen

Logeren in de stilte en het groen van de stad doe je in Hotel Skeppsholmen. Je wandelt er zo naartoe over de brug of je neemt de taxiboten zodat je op 10 minuten aan Slussen staat, in hartje Stockholm. Skeppsholmen biedt zeer ruime kamers met een mooi, strak design. In het hotel vind je ook een erg leuk restaurant waar het ’s morgens heerlijk ontbijten is. Mooi detail zijn de Byredo-producten in de badkamer. Vanaf € 158 voor een dubbele kamer met ontbijt.

www.hotelskeppsholmen.com

Nobis Hotel

Wie graag centraal logeert, zit goed in het Nobis Hotel, vlak aan het exclusieve Norrmalmstorg Plein. Alles is op en top Scandinavisch design met strakke lijnen en tot in de puntjes afgewerkt. Badkamers met marmer uit het Italiaanse Carrara en enkele unieke suites met geklasseerd interieur trekken hier de aandacht. Interessant detail is dat in het Nobis-gebouw, dat vroeger de Kreditenbank was, er nog steeds een kluis is waar in 1973 overvallers vier bankbedienden voor zes dagen lang gegijzeld hielden. Omdat de gegijzelden toen een vreemde vorm van sympathie voor hun gijzelaars vertoonden, is de term Stockholmsyndroom hier ontstaan. Check deze beruchte kluis in de Acne-shop naast de hotellobby. Vanaf € 250 voor een dubbele kamer.

nobishotel.com

Hotel Rival

Logeren in het hippe Södermalm doe je in Hotel Rival. Dit adres is een must voor ABBA-fans: het hotel is immers eigendom van Benny Andersson, een van de ABBA-zangers. In de jaren '30 was Rival een bioscoop met annex hotel, restaurant en zelfs een bakkerij. In 2002 werd het gebouw compleet gerenoveerd. De locatie op het fijne Mariaplein is perfect. Er zijn 99 hotelkamers, sommige met balkon. Rival heeft ook een erg populaire bar met lounge en bistro. Vanaf € 150 voor een dubbele kamer, ontbijt inbegrepen.

www.rival.se

At Six & Hobo Hotel

Het nieuwste logeeradres van de stad wil niet enkel hotel zijn, maar ook sociale hub. At Six & Hobo vind je op het Brunkebergstorgplein, dat nog volop in opbouw is. In een brutalistisch gebouw zitten nu 343 kamers. We raden aan om een kamer met eigen balkon en ontbijt te kiezen. Dat laatste is uitgebreid, hartig en erg Zweeds. Het minder dure Hobo heeft dezelfde eigenaar. Dat ligt vlak naast At Six, maar de twee delen samen een rooftop bar. Terwijl At Six elegant verfijnd is, is Hobo vintage cool met veel speelse accenten. At Six vanaf € 160 per nacht. Hobo Hotel vanaf € 95 per nacht voor een dubbele kamer.

www.atsix.se
www.hobo.se

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord