Maak kennis met het Zuid-Amerikaanse wildlife spektakel

Scroll naar beneden
Nordic

De meeste reizigers associëren een wildlifesafari meteen met het Afrikaanse continent. Maar wist je dat Zuid-Amerika eveneens een erg gevarieerd dierenrijk kent? Het grootste regenwoud ter wereld, het Amazonewoud, is met z’n 6,7 miljoen km2 de thuishaven van miljoenen insectensoorten en duizenden soorten vogels en zoogdieren. Ook in het Andesgebergte spot je bijzondere fauna, zoals de majestueuze condors, de lama en zijn aanverwanten en verschillende soorten flamingo’s. In elk van Atacama’s bestemmingen vind je een breed scala aan mogelijkheden om oog in oog te staan met deze exotische dierenwereld. De combinatie met de kleurrijke couleur-locale-belevingen, de mysterieuze beschavingen en de koloniale dorpen van weleer zorgen voor een onvergetelijke reis.  Zet je zintuigen op scherp, houd je camera in de aanslag en vergeet je verrekijker niet!

Spectaculair zeeleven in Argentinië

 • De Golfo Nuevo barst van het leven, zeehonden komen hier bijvoorbeeld graag uitrusten op de stranden

  ©Atacama (partner)

Aan de Argentijnse Golfo Nuevo kom je terecht in een kale desolate steppe en beschermd natuurgebied, erkend door Unesco als Werelderfgoed. De Peninsula Valdés herbergt ruige kusten, waarbij hoge kliffen als beschutting dienen voor de zandstranden. Wilde dieren vertoeven hier maar al te graag. Je kan er bijna niet naast kijken, het barst hier van het leven: zeeolifanten, zeehonden, Magellaanpinguïns, Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen, zuidkapers, orka’s en dolfijnen! Maar ook de typische Patagonische fauna zoals guanaco's, gordeldieren, nandoes en mara's, wilde katten, rode en grijze vossen en verschillende zeevogels kan je hier tegenkomen.

 • Op het privé-strand dat bij de estancia hoort, kan je de zeeolifanten wel van heel dichtbij leren kennen

  ©Atacama (partner)

Verken dit schiereiland met je huurwagen en bewonder het wildleven langs de kust. Op zoek naar dat tikkeltje meer? Met Atacama verblijf je in een authentieke, stijlvolle estancia met een 15 km lange private kustlijn. Perfect om de duizenden zeeolifanten te bewonderen van heel dichtbij!

In het spoor van de poema in Chili

 • Poema's zien in hun natuurlijke habitat? De kans is groot dat je dit van je verlanglijst schrapt in Torres del Paine Nationaal Park

De koning van de Patagonische wildernis is met stip de poema. Gezien hun aangeboren schuwheid en stille aard zijn poema's heel moeilijk te bewonderen in het wild. De enige plaats op de aarde waar je bijna met zekerheid een poema kan spotten, is Torres del Paine Nationaal Park in het zuiden van Chili. Het park is voorzien van een oppervlakte van 900 km², een enorme hoeveelheid prooien (vooral hazen en guanaco’s), een uitgestrekt en boomarm terrein met weinig menselijke bewoners en de ideale camouflages van gele pampagrassen en roodachtig struikgewas. Binnen de grenzen van het park mag er al lang niet meer op poema’s gejaagd worden waardoor er hier vandaag de dag zo'n 50 poema’s leven.

 • Gewapend met je camera, en onder begeleiding van een ervaren gids, ga je op zoek naar poema's

  ©Atacama (partner)

Onder begeleiding van een deskundige fotograaf en poema tracker ga je op pad, zowel per terreinwagen als te voet. De gids kent de leefwereld van de poema hier op zijn duim en zoekt voortdurend naar oude en nieuwe sporen. Tijdens de lokale winter, van april t.e.m. oktober, volgen de poema’s kuddes guanaco’s naar de lager gelegen vlaktes en telt het park slechts een handjevol bezoekers, waardoor jij je kans vergroot om deze bergkat in z’n natuurlijke habitat te observeren en fotograferen! Van een spannende safari gesproken…

Once-in-a-lifetime ervaringen in Ecuador

 • Snorkelen tussen zeeleeuwen en zeeschildpadden? Dat kan op de Galapagoseilanden

Te midden van de Stille Oceaan, op duizend kilometer van het vasteland, zijn de buitengewone Galapagoseilanden gelegen. Op deze fragiele archipel spot je verschillende diersoorten die uniek zijn in hun soort. Door de lange afwezigheid van enige dreiging (de mens inbegrepen) konden de dieren zich zorgeloos voortplanten. Dat zorgt voor adembenemende close ups! Eens aan wal struikel je haast over zeeleeuwen, Galapagospinguïns, reuzenschildpadden, zee- en landleguanen en speciale vogelsoorten waaronder blauw- en roodvoetgenten,  Galapagosalbatrossen, fregatta’s, Darwinvinken enz. Ook de wondermooie onderwaterwereld waar je snorkelt tussen o.a. zeeleeuwen, mantaroggen, zeeschildpadden en Galapagoshaaien laat een opmerkelijke indruk na.

Treed in de voetsporen van Darwin met een kleine stabiele catamaran en exploreer verschillende eilanden in een meerdaagse ontdekkingscruise. Niet zo’n fan van het leven aan boord van een boot? Vanuit je hotel op het vasteland maak je kennis met de nabijgelegen eilanden a.d.h.v. interessant island hopping-programma. 

 • Stap aan boord van een boomkano en ga op zoek naar het dierenrijk van het Ecuadoraanse Amazonewoud

Op amper een uurtje vliegen van de hoofdstad Quito, vertoef je in het hart van het Ecuadoraanse Amazonewoud. Ver weg van de massa en de bewoonde wereld en diep in deze ongerepte jungle ligt Yasuní Nationaal Park, dat bijna 2,5 miljoen hectare beslaat. Het dichte netwerk van smalle rivieren en nauwe kreekjes naast een mozaïek van lagunes maakt dat deze regio tot één van de beste plaatsen behoort voor een intensieve onderdompeling in het regenwoud. Een derde van alle Amazonezoogdieren (meer dan 100 reptielen en 600 vogelsoorten) voelen zich hier thuis. Op het ritme van het woud verken je al wandelend of al varend in een boomkano zijn verschillende bewoners, zoals de brullende apen, een verzameling bontgekleurde ara’s, parkieten en papegaaien, kaaimannen, capibara’s en wilde zwijnen, hoatzins, reuzenotters, anaconda’s en piranha’s. Blijf dus waakzaam voor elke ritseling tussen de takken of rimpel op het water!

 • De brullende apen schreeuwen je al gauw tegemoet in het Amazonewoud

Deze regio is het hele jaar door prima bereisbaar, al dien je rekening te houden met een dagelijkse korte en hevige regenbui rond de middag. Je logeert in een van de stemmige ecolodges o.b.v. een all-in concept waarbij naast alle maaltijden ook de excursies met een Engelssprekende natuurgids en het gebruik van regenponcho’s en rubberlaarzen inbegrepen is. 

Benieuwd naar beide natuurparels? Het Ecuador Delight programma biedt je de combinatie van deze onvergetelijke belevenissen aan.

Met Atacama naar Zuid-Amerika

Zuid-Amerika heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke wildlifevakantie. De onherbergzame landschappen zijn thuis voor duizenden soorten bewoners: kleine maar ook grote, schattige maar ook gevaarlijke. Het Zuid-Amerikaanse dierenrijk is zo uitgebreid en dat kan wildlifeliefhebbers voor een moeilijke keuze zetten. Bij Atacama helpen we je daar graag bij. Onze Travel Designers zorgen voor een op maat gemaakt programma en de gidsen laten je kennismaken met het rijke dierenleven op de bestemmingen. Droomreis? Check!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord