Terug naar overzicht

Marrakech: praktische info

Praktische info voor jouw trip naar Marrakech!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Transport

Vanuit Brussels Airport vlieg je met Brussels Airlines in iets meer dan 3,5 uur rechtstreeks naar de luchthaven van Marrakech. TUIfly biedt van hieruit eveneens rechtstreekse vluchten aan. Beide maatschappijen vliegen driemaal per week naar Marrakech. Meer info via www.brusselsairlines.be en www.tuifly.be

Ryanair vliegt vier keer per week rechtstreeks naar de Rode Stad vanuit Charleroi Airport. Meer info via www.ryanair.com

Airport Bus 19 brengt je om het halfuur naar het nabijgelegen stadscentrum. Tussen 6 en 21u gaat de rit circulair langs het stadscentrum, de Medina en doorheen Ville Nouvelle. Een one-way ticket kost 30 dirham (€ 2,75), een retourtje 50 dirham (€ 4,50). 

Indien je in en rond het centrum verblijft, kun je een zogenaamde ‘petit taxi’ nemen. Een rit naar het centrum komt neer op om en bij 70 dirham (€ 6,50), onderhandel indien de chauffeur ver boven deze prijs gaat. ’s Avonds laat is de taxi duurder. Maak van de ‘grand taxi’ gebruik indien je buiten de stad logeert. 

Ter plaatse

Het centrum binnen de ring is slechts 2 km² groot, ideaal om het centrum te voet te ontdekken. Zo kan je op eigen tempo de vele verborgen steegjes van de Medina doorkruisen. 

Er rijden geen bussen in het oude centrum, maar wel langs de ‘kleine ring’ er omheen. Djemaa el-Fna, Kasbah en de soukhs liggen zo binnen handbereik, zij het te voet. Voor bezoeken aan wijken zoals Ville Nouvelle en Le Palmeraie, is de bus aangewezen. Tickets zijn reeds beschikbaar vanaf 4 dirham (€ 0,35). Check www.alsa.ma/marrakech voor de dienstregeling. 

Indien je het gemoedelijker en iets romantischer wenst, zijn er paardenkoetsen die je langs de 20 km lange stadsomwalling van de Medina brengen. De tocht neemt anderhalf uur in beslag en bedraagt gemiddeld 120 dirham (€ 11). De groen gekleurde koetsen zijn te vinden aan het Place de Foucauld, in de buurt van het Djemaa el-Fna plein. 

Rode toeristische bussen, beter bekend als hop-on-hop-off bussen, bedienen twee routes: de Historische en de Palmeraie Route. Tickets voor 48 uur zijn beschikbaar vanaf 168 dirham (€ 15,50). Meer info op www.marrakech.city-tour.com

Nuttige websites

Onder de vorm van een stadsgids met alle culturele hoogtepunten, slaapadresjes en restaurants is de website van de Dienst voor Toerisme van Marrakech een handige reisplanner: www.visitmarrakech.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord