Melodieus Wenen: wereldmuziekstad

Scroll naar beneden

Wenen is een muziekstad, daar bestaat geen twijfel over. Maar de stad is meer dan alleen klassieke muziek, walsen en opera's. Ook jazz- en popliefhebbers komen uitgebreid aan hun trekken. Enkele toplocaties om van de verschillende genres te proeven.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Een klassieker voor klassiek 

Elke avond zijn er om en bij de tienduizend mensen tegelijk naar klassieke muziek aan het luisteren in Wenen. De stad bezoeken en géén klassieke muziek horen is dus een beetje als rondslenteren in Parijs zonder de Seine te zien: het kan perfect, maar dan mis je wel iets. Waar moet je zijn om de werken van Schubert, Haydn en co te horen? Een toplocatie is de Wiener Musikverein, het concertgebouw waarin zich de beroemde 'gouden zaal' bevindt, de locatie van het beroemde Weense nieuwjaarsconcert.  

www.musikverein.at

Eersteklas opera 

De Weense Staatsopera heeft de reputatie een van de beste ter wereld te zijn door zijn uitzonderlijke akoestiek. Je hoeft in elk geval geen expert te zijn om de opera ook gewoon verbluffend mooi te vinden met zijn vergulde interieur en fraaie schilderijen, fresco’s en plafonddecoraties. Het gebouw werd in 1945 verwoest en daarna volledig gerestaureerd. Wie liever geen concert bijwoont kan ook een rondleiding overwegen voor een blik achter de coulissen. 

www.wiener-staatsoper.at

Feel that jazz 

Ook jazz en blues weerklinken dagelijks door de straten van Wenen, al moet je de plekjes wel weten te vinden. Een gouden tip in het centrum van de stad is Porgy & Bess, een eclectische jazzclub in fifties stijl waar zowel lokale als internationale jazz artiesten het beste van zichzelf geven. Liever moderner? Dan is de Albertina Passage iets voor jou. De dinner club is gevestigd in een oud metrostation. In een trendy en futuristisch decor en dito verlichting kan je lekker tafelen terwijl een live jazzband voor de nodige schwung zorgt.   

www.albertinapassage.at & www.porgy.at

Concert in openlucht

Vertoef je liever buiten dan binnen, dan moet je in het voorjaar in de tuinen van het Schönbrunn Paleis zijn waar het Wiener Philharmoniker, een van 's werelds bekendste orkesten, het beste van zichzelf komt geven voor om en bij de 100.000 toeschouwers. Gratis nog wel! Stip alvast aan in je agenda: 25 mei 2017.

www.sommernachtskonzert.at 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord