Terug naar overzicht

Met de Vespa door Vlaanderen

Zin in een actieve daguitstap in eigen land? Zet je schrap én zet vooral ook je helm op, want we gaan op toer met een Vespa. In heel Vlaanderen bieden verschillende bedrijven deze trendy tweewieler te huur aan. Zij hebben voor jou een route uitgestippeld zodat je leukste plekjes kan ontdekken. Solo, met z'n tweetjes of in groep.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Nog nooit rondgetoerd op een Vespa? Geen nood! Voor je vertrekt, krijg je de gepaste uitleg zodat je veilig en vlot van je rit kan genieten. Bange laagvliegers en romantische zielen kunnen zelfs achteraan meereizen op de Vespa van man- of vrouwlief. Enjoy the ride!

Vlaamse Ardennen

Geniet van het mooie en gezellige Gent met zijn historische gebouwen, musea, winkels en gezellige terrassen. Of snor met je Vespa door de schilderachtige Leiestreek met o.a. het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem, het pittoreske Deurle, de omgeving van het Kasteel van Ooidonk of de heuvelachtige Vlaamse Ardennen, het Toscane van Vlaanderen. La Bella Vespa laat je kiezen uit vier vooropgestelde routes die je eventueel kan combineren met een romantische boottocht op de Leie. Overnachten in een hotel in de buurt of een picknickmand voor onderweg zijn ook mogelijk.

Limburg

De smaak te pakken? Laten we dan Limburg verkennen! Dit arrangement van Vesparoute start aan een stukje erfgoed, bij C-Mine in Genk. Hier kan je het rijke mijnverleden ontdekken op de terreinen van Waterschei en Winterslag. Als shoppen eerder jouw ding is, zet dan koers naar Hasselt. De hoofdstad van de smaak telt vele boetiekjes, luxewinkels en speciaalzaken. Op de terugweg kan je verpozen in Domein Bokrijk of even halt houden in het jenevermuseum. 

Brugse Ommeland

Nog meer lekkers in Brugge! Daar start je met Vespatours Brugge de dag met een kookworkshop en helpt iedereen mee om een luxe picknick voor te bereiden. Eens die taak erop zit, trek je voor een ontzettend mooie rit door het Brugse Ommeland. Denk aan groene polders, authentieke dorpjes en pittoreske landschappen. Wat verder hou je halt bij een boerderij waar de tafel gedekt staat. Tijd voor je zelfbereide picknick. Gesterkt met een hoeveijsje als toetje ga je verder op verkenning langs de kust voor je terugkeert naar Brugge. 

Zwalmstreek

Ook de oevers van de Zwalm zijn een ideale plaats voor een toffe Vesparit: rustige, kleine wegen met schitterende vergezichten, charmante dorpjes zoals Sint-Maria-Horebeke, Sint-Denijs Boekel en Munkzwalm en natuurlijk een aantal zeer mooie watermolens. Deze rit met Vespatrips start in Refuge Kapelleberg, een knappe vierkantshoeve in Maarkedal die dienst doet als B&B.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord