Terug naar overzicht

Najaarstripje dichtbij: Friesland en de Waddeneilanden

  • Mijke Bos

De zomer mag dan wel zo goed als achter ons liggen, dat wil niet zeggen dat je geen leuke reisjes dichtbij meer kan maken. Integendeel: sommige streken zijn misschien wel op z'n mooist tijdens de herfst en de winter. De Waddeneilanden pakken ook in het najaar uit met enkele niet te missen troeven, ideaal voor een rustgevend weekendje weg!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Een van de leukste en 'coolste' activiteiten op de Waddeneilanden is het winterwadlopen, een unieke belevenis waarbij je over de bodem van de zee wandelt. Tijdens de winter is het om je heen extra magisch: de kou zorgt voor een ijzig wit landschap, met rondom je niets dan open leegte. Een gids begeleidt je over het drooggevallen Wad, wat soms een pittige uitdaging kan zijn. Maar eenmaal je in niemandsland over de blubberige bodem van de zee loopt, waan je je in een echte fantasiewereld. Een unieke ervaring!

  • Marcel van Kammen

De donkere winter is trouwens ook de ideale periode om ten volle te genieten van de Dark Sky Parken in Friesland, de enige twee in Nederland. Dark Sky Parken zijn gebieden waar luchtvervuiling tot een minimum wordt beperkt, waardoor je op een heldere avond een ongelooflijke sterrenhemel te zien krijgt. Het spreekt voor zicht dat je hier in het najaar, wanneer de dagen korter zijn en de nachten langer, nog meer van kan genieten. Wil je meer te weten komen over de sterrenhemel? Bezoek dan ook zeker het Eise Eisinga Planetarium, 's werelds oudste nog werkende planetarium!

Meer weten? Check dan zeker www.friesland.nl en www.wadtodo.nl

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord