Terug naar overzicht

Nu in Goodbye #20: primitieve schoonheid in Laos

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Een knappe vrouw van middelbare leeftijd slentert door naamloze, nauwe stegen. Op de veranda van een koloniaal huis, in de schaduw van enkele tropische bomen, drinkt ze mangosap. Een ventilator op hoge voet levert de nodige verkoeling. Het zou een scène uit een film kunnen zijn: een Française die terugkeert naar Indochina, op zoek naar haar verleden.

Met bovenstaande zin begint Gerrit Op de Beeck zijn Laos-verhaal in Goodbye #20. Gerrit trok voor Goodbye naar Luang Prabang, ooit de hoofdstad van Laos en nu volgens Gerrit "dé bezienswaardigheid van het land". En hij is niet de enige die de schoonheid van de stad weet te waarderen: Unesco catalogeerde Luang Prabang en de weide omgeving met rivieren en heuvels als erfgoed van de mensheid. 

En met reden, want het wist zelfs een ervaren wereldreiziger als Gerrit uitermate te verrassen: "Luang Prabang is een van de weinige plaatsen in de wereld waar de sfeer zelf de bestemming is. Gewoon in Luang Prabang zijn, een plaats die met zijn smalle straatjes erg dorps aandoet en waar je alles kunt bewandelen, is het eigenlijke doel van de reis", vertelt hij. En dan is het ook geen probleem om om vijf uur op te staan om een bedelronde (al is dat een fout woord) van meer dan tweehonderd monniken te aanschouwen.

Hét spektakelstuk van Luang Prabang beleeft Gerrit tijdens zijn laatste dag in de stad. Met een prachtige oude Mercedes laat hij zich rondrijden door de streek, de putten in de wegen ontwijkend, richting Elephant Village. Dit reservaat zet zich in voor de bedreigde olifanten, die er vaak ingezet worden als transportmiddel voor bosontginning. Dankzij de steun van toeristen en bezoekers kan dit reservaat deze dieren een beter leven bieden.

Wil je meer weten over Laos en Luang Prabang, en Gerrits knappe reportage er zelf op nalezen? Haal dan Goodbye #20 in huis, nu te koop in de supermarkt, krantenwinkel of via BOL.com!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord