Ontdek de Middellandse Zee met Seabourn

Scroll naar beneden
Seabourn

Het oostelijke deel van de Middellandse Zee is niet enkel ideaal voor wie op zoek is naar een echte luilekkervakantie. Het is ook een bakermat van cultuur, geschiedenis en prachtige natuur. Dankzij cruiserederij Seabourn maak je kennis met de mooiste plekken langs de Turkse en Griekse kust, terwijl je verblijft op een luxeschip.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De Middellandse Zee, wie houdt er nu niet van? De zon, de zee, de stranden, het lekkere eten: het is met reden de populairste toeristische bestemming binnen Europa. Wie echter op zoek is naar meer dan een aangenaam klimaat en zich ook wil verdiepen in de rijke geschiedenis van de regio, zit goed bij Seabourn. De rederij neemt je mee op een wondermooie cruisereis vol onvergetelijke momenten en nieuwe culturen, met als klap op de vuurpijl een exclusief bezoek aan een van de historisch  belangrijkste plekken van het continent.

Het authentieke oosten

Weinig plekken in Europa die zo’n unieke combinatie van cultuur, natuur en vakantiegevoel combineren als het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Met name langs de Egeïsche Zee zijn Turkije en Griekenland twee landen met een ware schat aan cultuur en een geschiedenis die je duizenden jaren terugbrengt in de tijd. Dankzij Seabourn kom je dichter bij de oudheid dan ooit tevoren. Zo meer je onder andere aan op het Griekse eiland Patmos, gekend voor zijn prachtige klooster en ook een belangrijke plek voor het christendom. 

Een VIP-bezoek aan Efeze

Een van de absolute hoogtepunten van jouw cruisevakantie wordt het bezoek aan Efeze, een unieke Unesco-werelderfgoedsite van maar liefst 9.000 jaar oud vol mooie ruïnes die een prachtig inzicht geven in de culturele tradities van het Griekse en Romeinse Rijk en het begin van het christendom.

Een bezoek aan Efeze is altijd de moeite waard, maar dankzij Seabourn ervaar je deze historische plek als geen ander. Dankzij de rederij krijg je immers exclusieve toegang tot delen die normaal afgesloten zijn voor het publiek. Zo krijg je op de Unesco Discovery Tour de kans om de galerijen van keizer Domitianus te zien, die zo uniek zijn vanwege de vele eeuwenoude inscripties die je hier vindt. Aangezien enkel Seabourn-reizigers hier toegang tot hebben, kan je dit deel van de Efeze-site in alle rust bewonderen. 

Efeze heeft uiteraard nog veel meer te bieden, en Seabourn is de ideale partner om het meeste uit jouw bezoek aan de site te halen. Tijdens jouw bezoek aan Kusadasi en Efeze word je getrakteerd op een unieke avondactiviteit: ‘Evening at Ephesus’ is een innemend klassiek concert dat doorgaat in de ruïnes van de oude stad. Prachtige muziek, omgeven door een wondermooie setting en in de open lucht: het is niet verwonderlijk dat deze ervaring een absolute favoriet is bij de Seabourn-reizigers.

Natuurlijk bewonder je in Efeze ook het befaamde amfitheater van Efeze, de Bibliotheek van Celsus en de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen uit de antieke wereld. Jouw bezoek aan Efeze zal je ongetwijfeld bijblijven!

Plekjes vol Mediterraans karakter

Naast historiek is er in dit stuk van de Middellandse Zee natuurlijk ook heel wat charme te vinden. Terwijl je van eiland naar eiland en van haven naar haven vaart, meer je aan in onontgonnen parels langs de Griekse en Turkse kust. Vaak leer je op deze plekken het echte Mediterraanse leven kennen. Zoals in het Kretenzische Agios Nikolaos, een gezellige havenstad met restaurants, cafeetjes en winkels, of op de eilanden Santorini en Mykonos, waar de de typisch witte huisjes en de blauwe deuren en terrasjes voor een kleurrijke sfeer zorgen. Ook het Turkse Bozcaada zal je verrassen met zijn pittoreske uiterlijk en opvallende wijncultuur. Of wat dacht je van Spetses, dat helemaal terecht ook wel ‘het eiland van de aroma’s’ genoemd wordt? Stuk voor stuk plekken die je onderdompelen in een heerlijke vakantiesfeer!

Wie Middellandse Zee zegt, zegt natuurlijk ook zonovergoten stranden. Seabourn brengt je dan ook naar enkele van de mooiste en hipste badplaatsen langs de Egeïsche Zee, zoals het Turkse schiereiland Cesme en Skiathos, een klein eiland met amper 44 km kustlijn en maar liefst 60 stranden, en bovendien een gloednieuwe aanmeerplaats van Seabourn.

Wondere werelden

De Turken, Grieken, Romeinen en christenen drukten allemaal hun stempel op deze regio, en die invloed is onmiskenbaar aanwezig in het landschap en de architectuur op tal van plekken in en aan de Egeïsche Zee. 

Heel wat cruisereizen van Seabourn beginnen of eindigen in Piraeus, de have van Athene. De Griekse hoofdstad heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. De cultuur en architectuur vormen een perfect voorbeeld van de wonderbaarlijke Griekse geschiedenis, met de Akropolis als hoogtepunt.

Aan de andere kant van de Egeïsche Zee vind je een van de meest fascinerende steden ter wereld: Istanbul. Met een ligging op zowel het Europese als het Aziatische continent, is Istanbul een ongelooflijke smeltkroes van culturen, geschiedenis en smaken. De Aya Sophia, vroeger een moskee en nu een museum, is een van de meest iconische gebouwen van Turkije en de Middellandse Zee!

Een heel andere stad, maar daarom niet minder de moeite, is Bodrum, een van de meest karaktervolle steden langs de Turkse Rivièra. Hier koop je onder meer lederwaren, juwelen, kunstvoorwerpen en tapijten in een van de talloze winkeltjes en marktplaatsen, maar ga je ook de culturele toer op en bezoek je het kasteel van Bodrum en het befaamde Mausoleum van Halicarnassus. Meer dan de moeite!

À la carte kiezen

De Middellandse Zee is een plek die je niet onder één noemer kan plaatsen. Door de verscheidenheid aan smaken, kleuren, geuren, uitzichten en activiteiten doe je er goed aan om dieper te graven dan de eerste indruk. Dankzij de vele activiteiten in het Seabourn-gamma zal je de bestemmingen niet enkel zien, maar ook beléven.

Wat dacht je van een expeditie naar het labyrint van de minotaurus van Kreta, een ontdekkingstocht met de wagen op Patmos, een heerlijk Grieks diner op Mykonos, een deugddoende beach break op Skiathos, een wijntasting in Bozcaada, of een bezoek aan de kruidenbazaar in Istanbul? Dit is maar een greep uit het uitgebreide aanbod van activiteiten van Seabourn, dus er is sowieso voor ieder wat wils.

Meer weten?

Heb je ook zin gekregen in een ontspannende én inspirerende cruise doorheen dit mooie stuk van de Middellandse Zee? Of wil je meer weten over de opties bij Seabourn? Neem dan zeker een kijkje op de website van de rederij. Happy travels!

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord