Terug naar overzicht

Ontdek de paarse pracht van het Hallerbos

Elk jaar opnieuw verandert het Hallerbos tijdens de maand april tot een sprookjesachtig decor. Net voor de bomen helemaal in blad staan, vormt er zich op de grond een prachtig paars bloementapijt. De typische wilde hyacinten, ‘snottebellen’ door de hallenaren genoemd, bloeien slechts enkele weken per jaar en zorgen hiermee voor unieke taferelen.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Jaarlijks trekken duizenden toeristen van over de hele wereld naar dit stukje natuur. Tijdens het Hyacintenfestival, dat nu zou plaatsvinden, worden er dan extra bussen, parkings, bewegwijzering en sanitair voorzien. Zelfs de makers van de Disney-film Frozen 2 zouden hun inspiratie in dit bos gehaald hebben. Van een magische plek gesproken!

Maar dit jaar worden de bewoners uit de buurt verwend door een ongekende kalmte. In plaats van te slalommen tussen camera’s en toeristen is het er nu zalig slenteren tussen de prachtige fauna en flora. Wie vroeg genoeg opstaat, heeft zelfs het geluk om een van de tientallen reetjes die er rondlopen te spotten. Alle info en foto’s vind je terug op de website: www.hallerbos.be.

  • Nona Heremans

De bloemenzee in het Hallerbos is vooral uniek door zijn omvang. De 551 hectare staan eind april bijna helemaal vol met de bloemetjes. Maar ook in andere bossen in Vlaanderen groeien deze hyacinten en zorgen ze voor een uitzonderlijk zicht. Mensen die in de buurt wonen van Poperinge, Tiegem, Westouter, Loker, Kemmel, Oudenaarde, Ronse, Maarkedal, Brakel, Geraardsbergen of Ninove kunnen zelf op­­­zoek gaan naar hun eigen paarse bos.

Aan de andere kant van Vlaams-Brabant, in het Hageland, kan je dan weer genieten van de fruitbomen die er in bloei staan. En ook voor Limburgers is dit hét moment om eens op ontdekking te gaan in eigen buurt want daar staan in Haspengouw, in het Zuiden van Limburg, de fruitbomen volop in bloem. Je kan de bloesems ook gewoon vanuit je kot of luie zetel bewonderen met de live-video’s van toerisme Vlaams-Brabant: www.toerismevlaamsbrabant.be of met het drone-filmpje van Visit Limburg: www.visitlimburg.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord