Op cruise met Marlène de Wouters

Scroll naar beneden
Holland America Line

In december 2018 gooide de kapitein van de Nieuw Statendam de trossen los voor de maidentrip van het nieuwste schip van Holland America Line. Marlène de Wouters was een van de eerste gasten om in de haven van Rome aan boord te stappen. Het was meteen ook haar eerste cruise op een schip van dit formaat.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Marlène was meteen onder de indruk van de decoratie. “Die is echt áf. Het plaatje klopt helemaal. De zalen en restaurants zijn allemaal anders gedecoreerd. Vooral het Aziatisch restaurant vind ik bijzonder mooi, ook omwille van het schitterende uitzicht over het dek. Ook de moderne kunst in de trappenhuizen is absoluut de moeite. Die omvat thema’s als fashion en muziek, of bestaat uit creaties die een knipoog zijn naar het dagelijkse leven.”

Rust op zee

Ervaren cruisereizigers spreken vaak over dat bijzondere gevoel om met een schip ergens aan te komen. Wat Marlène nog intenser vindt, is een dag op volle zee. “De zee heeft iets magisch. Je ervaart de rust als nergens anders, de tijd staat hier even stil. Je kan uren naar het oneindige kijken, lezen, babbelen, sporten, aperitieven,… Je voelt die vertraging en je geniet van elk moment. Je vervelen kan niet, want er is zoveel te doen. Je kan lezingen bijwonen, of culinaire workshops volgen. Je kan echt doen waar je op dat moment nood aan hebt.”

De Nieuw Statendam is met haar lengte van 300 meter en 1.300 comfortabele hutten een indrukwekkend schip. Is zo’n schip dan niet druk? “Die indruk had ik niet. Op een bepaald moment wou ik even slapen aan dek, in de zon. Ik vond meteen een rustige plek. ’s Ochtends hadden we het zwembad soms helemaal voor onszelf.”

Uitmuntende keuken(s)

Wat Marlène het meest verrast heeft? “Als ik er iets moet uitkiezen, dan misschien wel het eten. Een van mijn favoriete restaurants was het Aziatische restaurant Tamarind. Ook de Franse bistro Sel de Mer vond ik uitstekend! Leuk vond ik ook het grote à-la-carterestaurant, met die vriendelijke obers. De bemanning was echt top. Holland America Line werkt meestal met personeel uit Indonesië. Zij kennen de kunst om te ontvangen als geen ander.”

Meer weten?

Wil jij ook Rome, Cartagena, Malaga, Barcelona, Marseille, Monte Carlo en Livorno in één reis bezoeken? Of wil je liever een andere route kiezen? Bekijk het volledige aanbod via www.hollandamerica.com, bel 0800 1873 1873 of ga langs bij je reisspecialist.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord